ABD'de Covid-19 takviye fonunu yalan beyanla kullanan ikiz Türk kardeş, 2.2 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor.

Amerika’nın Kaliforniya eyaletine ast San Francisco kentinde ikiz Türk kardeşler, yalan beyanda bulunarak Covid-19 destek fonlarını 2.2 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor. Yargılandıkları federal mahkemede suçlamaları kabul eden Sezer Özkan ve Ester Özkan adlı kardeşler 30 yıl hapis ve bir milyon dolar para cezası ile aleyhinde karşıya. 

İTİRAF ETTİLER

Kefaletle özgürlük bırakılan 66 yaşındaki ikizler, Mart 2020 ile Haziran 2020 arasında Idareli Yaralanma Felaket Kredileri (EIDL) ve maaş çeki için birden fazla hileli başvuruda bulunduklarını da itiraf etti.  

Sezer Özkan yazılmış savunmasında, Koruma Programı’ndan (PPP) 1 milyon ABD Doları’nın yanı sıra öteki kredi ve avanslardan yeniden 27 sahte beyanla 713 bin 500 ABD Doları elde ettiğini belirtti.

Ester Özkan da yeniden PPP kredilerinden sekiz sahte beyanla 474 bin 132 ABD Doları ve diğer avans programlarından 9 bin ABD doları aldığını itiraf etti.

ABD namına taraf avukat Stephanie M. Hinds, “Bu iki kardeş gibi, takviye fonları kişisel banka hesapları gibi davranan kişiler, güçlü olarak yargılanmayı hak ediyor” dedi.

Davada görüş gösteren FBI Özel Temsilcisi Craig D. Fair de “FBI, gayretli Amerikalıları ve pandemi nedeniyle finansal zorluklarla mücadele eden ufak işletmeleri desteklemeyi amaçlayan Covid takviye programlarından yararlanan ikiz kardeşler gibi bireyleri saptamak için aktif olarak çalışıyor” diye konuştu.

Mustafa Kemal Erdemol/Cumhuriyet

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Suclarini-itiraf-ettiler-Ikiz-Turk-kardesler-ABD-yi-dolandirmaktan-yargilaniyor/250889