Rusya ’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016 tarihinde katıldığı bir sergide uğradığı silahlı atakta öldürülmüştü. Suikaste kurban giden Büyükelçi Karlov için, Özel Moskova Enternasyonal Mektebi ’nda bir müze yapıldı. Müzede Karlov ’a ait kitaplar, parfüm, kol düğmeleri, resimler, mecmualar, antika resim cihazları ve antika eşyalar, saat gibi muhtelif eşyalar sergilendi. Müzenin açılışına Karlov ’un eşi Marina Karlov ’da katılarak, özel eşyalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Müzede Türkiye Cumhuriyeti ’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile alakalı bir hayli portre ve kitabın yer alması dikkat çekti. Aynı zamanda Karlov'un kişisel çalışma masasında ise Atatürk'şöhret Gençliğe Nutku ve Türk Bayrağı'nın olduğu kollandı.

'BANA, ATATÜRK İLE FİKİRLERİNİN ANLAŞTIĞINI ANLATMIŞTI'

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov ’un eşi Marina Karlov, eşinin Atatürk hayranı olduğunu söyledi. Eşinin yaşamdayken Türkiye ’ye kısa bir ziyarette bulunduğunu ifade eden Marina Karlov, “Eşim, konsolosluk işleri yapmak üzere Türkiye ’ye geldi. O ziyarette Karlov, Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir hayli kitap getirdi. Bana, Atatürk ’şöhret büyük biri olduğunu ve kendi fikirleriyle Atatürk ’şöhret fikirlerinin anlaştığını anlatmıştı.” dedi.

karlov-ataturk-hayrani-cikti

Müzenin ana niyetine değinen Karlov, eşinin yalnızca devlet memuriyetiyle kalmadığını, sıradan bir yurttaş olduğunu söyledi. Müzede sergilenen özel eşyaların bu temele katlandığını ifade eden Karlov, “Onun kişisel eşyaları ve diplomat olmadığı zaman eşyaları, hayatı gösterildi.” diye konuştu.

karlov-ataturk-hayrani-cikti-2

Açılışa Karlov'un eşi Marina Karlov ile beraber Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolsu Oleg Rogaza, Antalya Megakent Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Evrim, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Akın, Antalya Megakent Belediyesi Beynelmilel İş birliği Müdürü Alperen Erkazancı, Demre Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak katıldı. İHA

karlov-ataturk-hayrani-cikti-3