Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda infilak eden araçta 4 kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Olayla ilgili iki farklı iddia var. Yetkililer patlamanın terör örgütü üyeleri tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlenecek araca patlayıcının yerleştirilmesi sırasında meydana geldiğini belirtti. Bir diğer iddiaya göre ise köylülerle PKK'lılar arasında tartışma çıktı. Takip edildiklerini anlayan teröristler kamyonu bırakıp yol ortasında patlattı. Köylüler, patlamanın şiddetinin çok büyük olduğunu belirterek, "Kıyamet oldu zannettik. Çoğu akrabamız. 12 köylü ise kayıp" dedi.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

 Patlamada ölen 4 kişinin Orhan, Seyihtan Yakar, Remzi, Uğur ve Teyfik Yaman olduğu öğrenildi. 



YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

KÖYLÜLERDEN SİLAHLI KAVGA İDDİASI

Köylüler, patlamanın yaşandığı Dürümlü Köyü’nden önce aracın Herbasan Köyü’nden geçtiğini belirterek, "Bu araç o köye geldiğinde köylüler araçtakilerle tartışmışlar. Araçtakiler ile o köylüler arasında çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgaya dönüşmüş. O araçtakiler kaçarak geldiği bizim köyde patladı" dedi. Bu arada köylüler, patlamanın ardından ulaşamadıkları yakınları bulunduklarını belirterek, yakınlarının bulunmasını istedi. Köyde AFAD ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İKİNCİ İDDİA: PKK'LILARLA KÖYLÜLER KAVGA ETTİ

Olayla ilgili farklı bir iddia da var. Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre bir grup PKK'lı terörist, kamyonetle Yenişehir ilçesi sınırları içinde kalan Tanışık Mahallesinde Yakar ve Yaman ailelerini henüz bilinmeyen nedenle uzun namlulu silahlarla tehdit ettiler. Tehdit sonrası mahalleli uzun namlulu silahlı PKK'lıların içinde bulunduğu kamyoneti takibe aldı. PKK'lılar takip edildiklerini anlayınca kamyoneti Sur ilçesi Dürümlü mahallesi girişinde yol ortasına bırakıp kaçtı. Teröristler kendilerini takip eden pikap yaklaştığı sırada bomba patlayıcı yüklü olan kamyoneti infilak ettirdi.

GÜN DOĞUNCA KORKUNÇ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

Olayın boyutu ise günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Patlamanın şiddetiyle 30 metrekarelik alanda yaklaşık 5 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlama nedeniyle bir araç ile köydeki bazı evler de kullanılamaz hale geldi.

Köylüler, patlamanın şiddetinin çok büyük olduğunu belirterek, "Kıyamet oldu zannettik. Hemen olayın olduğu yere doğru geldik. Şu anda 5 kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Çoğu akrabamız. 12 köylü ise kayıp. Bugün aldığımız cenazeleri defnedeceğiz" dedi.