TBMM, cinsel İstismar olaylarını araştırma komisyonuna bilgi veren Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü öğretim görevlisi Prof. Fatih Mahmutoğlu, cinsel suç faillerine ‘'Geçici hadım'' cezası uygulanabileceğini ifade etti.

Mahmutoğlu, cinsel suçların faillerine yönelik olarak tartışılan cerrahi ya da ilaçla güvenlik tedbirlerine değinerek,''Hekimlerden görüş alınarak, kişinin yaşam boyu cinsel hayatını yok etmemek kaydıyla, ilaçlı bir takım yaptırımlar uygulanabilir'' ifadelerini kullandı.

KRAVAT İNDİRİMİ

Sanık açısından takdir indirimi nedenleri uygulanırken failin önceki hayatı ve duruşmadaki davranışlarının dikkate alındığını söyleyen Mahmutoğlu 'Prensipleri sadece duruşmadaki efendiliğe indirgerseniz halkın da tepkisini çekersiniz. ‘Kravat taktı indirimi aldı’ eleştirisine uğrarsınız.” şeklinde konuştu.

Taciz ya da istismara uğramış çocukların beden ve ruh sağlığının tespiti için yapılan muayeneyi de eleştiren Mahmutoğlu, ‘'Mağdur çocuk adliye koridorlarında, hastanelerde perişan oluyor. Yuva ortamında ifadeleri alınmalı'' açıklamasnı yaptı ve 16 yaşında mahkeme kararıyla, 17 yaşında da aile onaylı yapılan evliliklere karşı olduğunu vurguladı.

‘'BÖYLE BİR ÜLKE GERÇEĞİ OLMAMALI, OLAMAZ''

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Devrim Güngör de “Küçük yaşta evlilikler önlenmeli. Bunun toplumun bir gerçeği olduğu görüşüne katılmıyorum. Bu gerçeğin değiştirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı” dedi.