Vaka, Bursa ’nın Osmangazi ilçesinde gece saatlerinde alana geldi. Edinilen bilgiye göre, taksi durağına gelerek taksiye binen kuşkulu, taksici Mustafa Arı ’ya bir müddet gideceği yeri tasvir etti.

KAFASINA SİLAH DAYADI

Yıldırım ilçesinde karanlık bir araziye geldiğinde vasıtayı durduran kimliği meçhul kuşkulu, aniden bir eliyle taksicinin boğazına sarıldı, değişik eliyle de belindeki silahı sürükleyerek Arı ’nın kafasına dayadı.

5 EL ATEŞ ETTİ

Taksicinin karşı koymasıyla bir müddet taşıtta boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında elindeki kuru sıkı silahın dipçiğiyle Arı ’nın ellerine vurmasına rağmen, karşı koyma devam edince kuru sıkı silahla 5 el ateş etti. Taksiciyi muhtelif yerlerinden yaralayan gaspçı, daha sonra vasıtadan inerek süratle uzaklaştı.

Yaşadığı vakanın şokunu atlatan Arı, kendi ihtimalleriyle sağlık kurumuna gidip rehabilitasyon olduktan sonra karakola giderek davacı oldu. Şikayeti değerlendiren takımlar, taksiciyle birlikte vakanın yaşandığı boş araziye giderek etrafta tahlilde bulundu. Yapılan tahlilde taşıt içerisinde 3 adet, boş arazide ise 1 adet boş kovan buldu. Vaka yeri tahlil takımları taşıtta parmak izi çalışması yaparken, polis ekipleri taksiciyi gasp etmeye çalışarak yaralayan kimliği meçhul kuşkuluyu bulmak için geniş çaplı arama başlattı.

'BEN ZATİ HİSSETTİM'

1

Gece taksi sürücülüğü yaptığı için böyle hadiseler yaşadığını söyleyen Mustafa Arı, "Durakta otururken saat 01.30 sularında bir yolcu geldi. Yavuzselim doğrultusuna doğru yol tasviri yaptığı sırada, boş bir arazinin yanında beni durdurdu. Boş arazide durdurduğu anda ben zati hissettim, buraya neden gelmiş olabilir diye. O sırada sol elini boğazıma doladı, belinden de silahı çıkartarak alnımı yasladı. Ben de karşılık vererek silah olan elini yakalayıp müdahale etmeye çalıştığım an silahı ateşleyerek patlattı. Ateşlenen silahta acı sezmediğimi fark edince silahın kuru sıkı olduğunu kavradım. Bunun üzerine daha çok karşı koymaya başladım. Yaşanan boğuşma neticeyi gaspçı kaçmaya çalıştı ama bu sefer de ben vazgeçmedim. O sırada ellerime silahın dipçiğiyle vurarak kapıyı açtı. Kendini kurtarmasıyla bir anda kaçtı" dedi.

2

Kendi ihtimalleriyle sağlık kurumuna gittiğini söyleyen Arı, "Özel bir sağlık kurumuna kendi ihtimallerimle gittim, orada polise adli hadise olduğunu bildirmişler. Sağlık Kurumundan çıktığımda takımlarla beraber vaka yerine geçtik. Vaka yerinde yerde 1 adet boş kovan, vasıtanın içinde ise 3 adet olmak üzere toplam 4 adet boş kovan bulundu. Davacıyım, bu cins hadiselerin yaşanması bizim için güzel bir hadise değil. Kuşkulunun bulunması için yetkililere sesleniyorum" diye konuştu. İHA