İstiklal Caddesi'nde toplanan bir grup, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının,Halep'te muhaliflerin kontrolündeki yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırıları protesto etti.

Özgür-der üyeleri olan grup, Galatasaray Lisesi önünde toplandı. "Katil Rusya Afganistan'ı unutma!" ve "Emperyalist Rusya Suriye'den defol!" pankartlarını açan grup, ellerinde Suriye bayraklarıyla, "Halep yanıyor biz yanıyoruz", "Rusya İran el ele yürüyor cehenneme", "Katil Putin" dövizleri taşıdı. Gruptakiler, "İstanbul'dan Halep'e direnişe bir selam", "Suriye halkı yalnız değildir" sloganlarıyla birlikte Rusya Konsolosluğu'na doğru yürüdü. Burada sık sık tekbir getiren protesto grubu, çeşitli sloganlarla Rusya'yı da protesto etti.

Grup adına konuşma yapan Özgür-der Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz "İki günden beri özellikle hastaneleri hedef alan bir insanlık suçuyla karşı karşıyayız. Bu 5 yıldan bu yana devam eden bir katliamın sadece bir halkasını oluşturuyor. Fakat Rusya ve İran destek çıktıkları Esed ile birlikte hastaneleri vurmayı başladılar" ifadelerini kullandı.

Konsolosluk önünde çevik kuvvet ekiplerinin önlem aldığı eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.
.