Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava durumu tahminlerine göre, sağanak yağış hafta sonundan itibaren etkisini göstermeye başlayacak. Türkiye haftalardır içinde bulunduğu kapanmanın biteceği günlerde yağışların etkisi altında olacak.

Günlerdir egemen olan güneşli ve sıcak hava kapanmanın biteceği günlerde yerini yağışlı bir havaya bırakacak. Yağışlar yurdun büyük kısmında etkili olacak ve hava sıcaklıklarında birkaç derece düşüş meydana gelecek. Sağanak yağış etkisini pazar günü göstermeye başlayacak ve yeni haftada artıracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kadar yapılan son değerlendirmelere tarafından; ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer fazla bulutlu, öğle saatlerinden sonradan Sızı ve Van’ın doğusu ile Hakkari çevrelerinin lokal olmak üzere sağanak ve yer yer gök şamatacı sağanak yağışlı, öteki yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği varsayım ediliyor.

Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde kayda değer bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Tam-kapanma-bitecek-yagislar-baslayacak/250320