AA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre terör örgütünün sözde kuzey alanı sorumlusu, "Rezzan" kod adlı terörist ile sözde orta saha sorumlusu, "Aliser" kod adlı terörist, Dürümlü'deki patlamadan kısa süre sonra telsiz konuşması yaptı.  Teröristlerin telsiz konuşmalarında şu diyaloglar yaşandı: 

Rezzan: Arkadaşların durumları nasıl? 

Aliser: Arkadaşlar iyiler, genel iyidir. 

Rezzan: İyi mi? 

Aliser: Hani bu olayda kopan arkadaş vardı ya, o arkadaşlara ulaştı, sağlamdır. 

Teröristler arasında olayın gerçekleştiği köyün sakinlerinin devleti sevdiği ve terör örgütünü desteklemediği yönündeki konuşmalar dikkati çekti. 

Söz konusu diyaloglar şöyle: 

Rezzan: O olay nasıl olmuş? Tam anlamadım. O nedir, ne olmuş? (Kahkaha ile gülüyor) 

Aliser: Biz de tam bilgi alamadık, arkadaşlardan. 

Rezzan: Peki bu köy vatansever mi? 

Aliser: Bahsettiklerine göre vatansever değil, T.C. yanlısıdır. Allah hepsinin belasını versin. 

Köylüler kahramanca karşı koyuyor 

Telsiz konuşmasında hain saldırı sırasında köylülerin, bomba yüklü kamyonun gitmesine engel olduğu, bu nedenle teröristlerin kendilerini kurtaramadığı, ayrıca köy sakinlerinin araca ateş açtığı yönünde bilgi geldiği şeklinde ifadeler de yer aldı. 
Diyaloglar şöyle

"Aliser" kod adlı terörist: Yani arkadaşlar diyor ki: 'Biz arkadaşız, dostunuzuz' diyorlar. 'Sizdeniz, özgürlüğünüz için, sizin için eylem yapıyoruz.' diyorlar. Köylüler, küfür ediyor, vazgeçmiyorlar. Arkadaşların kendisinden tam bilgi alamadık, çok bahsediliyor, silahla aracı falan vurmuşlar. 'Araç patlayabilir.' diye bizim arkadaşlar, atlayıp uzaklaşmaya çalışıyorlar.

"Rezzan" kod adlı terörist: "Ama arkadaş, yani nasıl ya? 6-7 tane araba yok. 15-20 tane insan kaybolmuş. Nasıl kaybolmuşlar ya. Bu ne biçim şeydir ya? Belalarını bulmuşlar, o kadar patlayıcıyla belki toz olmuşlardır. O köyle daha işimiz bitmedi. O patlayıcı ile biz şehirde stratejik eylem yapacaktık. Çok kötü, çok kötü oldu.