Memurlar ile aynı oranda zamdan yararlanması gündemde olan taşeron işçileri koruyan yasa çıkınca, taşeron işçiler "özel sözleşmeli personel" olarak devlet bünyesine geçiyor. Taşeron işçiler mevcut maaşları ile işe başlangıcı yapılıyor ve daha sonra da memur sendikalarına üye olmaları sağlanacağı söyleniyor. 

İşçiler de memurların sağlık ve sosyal haklarından aynı şekilde yararlanacak. Twitter'da gündem halini alan #taşeronasözdekadro etiketi ile birçok twitter kullanıcısı bu konuda yorumda bulunuyor. 

12 Ay Şartı Değişiyor!
Geçtiğimiz günelrde kadroya 12 ay boyunca çalışmış işçilerin alınacağı açıklansa da bir çok taşeron işçinin 3-5 ay civarında çalıştırılıp işten çıkarıldığı gözlendi. Bu mağduriyet sonucunda meclis gündemine getirilen konu neticesinde Naci Ağbal "12 aylık çalışma şartı esnetilebilir" dedi. Sınavların nasıl yapılacağının da merak konusu olduğu tasarıda Ağbal, kurumlarca sınavın yapılması gerektiği ve böyle öngörüldüğünü iletti. 

Yasa Hemen Çıkacak
Kısa sürede düzenlenip çıkarılması beklenen yasa ile genel seçimlerden önce kamuda taşeron sıfatı ile çalışanlar hızlı biçimde kadroya alınacaktı. Fakat tasarı, talepler üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmeden değiştirildi. Milletvekilleri bu durumun değişmesini ve 1 Ocak 2016'nın ya da yasanın yürürlüğe girdiği tarihin belirlenmesini talep etti. Bu tasarı ve görüşmeler neticesinde gerçekleşirse kadroya geçecek taşeron sayısı da artacak.