Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklikle, tasfiye edilen şirketlerden alacağı olan binlerce kişi mağdur oldu.

Tasfiye edilen şirketlerden alacağı olan binlerce kişinin mağduriyetlerin incelenmesi için CHP Bursa Milletvekili Erkan Açık Fikirli tarafından Meclis araştırma önergesi verildi.

Yasadaki değişiklikle tasarruf finansman şirketlerinin kontrol ve gözetimi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bünyesine alınmıştı.

BDDK'ya başvuran 35 şirketten 21'i BBDK'dan onay alamadı ve kapatılmasına karar verildi. Aydın, tatmin edici şartları taşımayan şirketlerin “BDDK'ya başvuru formu yaptım” diyerek para toplamaya devam ettiklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

400 BİN KATILIMCI

“Tasarruf finansman şirketindeki katılımcı sayısı yaklaşık 400 bin. Daha önce yaşanan konutzede olayı gibi bir risk laf konusu.

Tasfiye edilen şirketlerdeki konut ve otomobil elde etmek için yatırım yapan binlerce kişinin mağduriyetleri araştırılmalı ve çözüm bulunmalı.”

19.3 milyarlık borç icrada

Vatandaşların bankalara ve finansman şirketlerine olan borcu 2 -9 Temmuz arasında 3.5 milyar lira daha artarak 912.6 milyar liraya yükseldi. Vatandaşların vadesinde ödeyemediği için bankalar göre icraya verilen borçları da; 14 milyarı alıcı kredileri, 5.3 milyarı da kredi kartları elde etmek üzere toplam 19.3 milyar lira.

Başak Kaya/Sözcü

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Tasfiye-edilen-sirketlerde-400-Bin-kisi-magdur/253195