Gayrimenkul zengini Tatlıcı ailesinin mirasından pay edinmek için geçtiğimiz yıllarda tatbik yapan Murat Levent Tatlıcı’nın Amerikalı eşi Donna Marie Tatlıcı, kayınvalidesi Sevil Tülin Turner’e dava açtı. A

 Amerikalı gelin, eşi Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce ABD’de hazırladığı vasiyetnamenin Türkiye’de de tanınmasını istedi.

Donna Marie Tatlıcı, merhum Şehmuz Tatlıcı’nın 9 çocuğundan birisi olan Murat Levent Tatlıcı ile 12 Eylül 2012’de evlendi. Murat Levent Tatlıcı, evlendikten 9 ay sonradan 11 Haziran 2013 günü beyin kanseri tedavisi gördüğü Amerika’da hayatını kaybetti.  Tatlıcı'nın servet kavgası bitmiyor! 300 milyon dolar zarar ettirdiler

Yurtdışında yaşadığı için Donna Marie Tatlıcı’nın evliliği 10 Şubat 2014’te Türk Konsolosluğu tarafından kayıt edildi ve nüfus kayıtlarına işlendi.

AMERİKA HAKLI BULDU 

İddiaya tarafından Murat Levent Tatlıcı, 2013 yılında ölmeden 4 ay önce bir vasiyet hazırlama düzenledi. Bu vasiyetnamede bütün malvarlığını eşi Donna Marie Tatlıcı’ya bıraktı. Murat Levent Tatlıcı’nın vefatının ardındaki mirasıyla ilgili yetki belgesi eşi Donna Marie Tatlıcı’ya verildi.

Ama merhum Murat Levent Tatlıcı’nın annesi Sevil Tülin Turner, ABD’de ‘vasiyetnamenin iptali’ için Amerikalı gelini Donna Marie Tatlıcı’ya dava açtı.

ABD’deki duruşma 2016 yılındaki kararında, davacı Sevil Tülin Turner’in gelinine yönelik haksız etki ve tesirde bulunduğuna dair ileri sürdüğü tüm iddiaları reddetti.

Duruşma hem merhum Murat Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce hazırladığı vasiyetnamesinin geçerli olduğuna ve yetki belgesinin eşi Donna Marie Tatlıcı’ya ait olduğuna hükmetti.

TÜRKİYE’DE DE TANINSIN

ÖTE YANDAN merhum Murat Levent Tatlıcı’nın kardeşlerinden Taha Tatlıcı, veraset ilamı için 2013 yılında 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı. Taha Tatlıcı, bu davada kardeşi Murat Levent Tatlıcı’nın bekar ve çocuksuz vefat ettiğini, hukuki mirasçılarının annesi ve kardeşlerinin olduğunu belirtti.  Tatlıcı ailesinde sular durulmuyor

Karar tarihinde evlilik az önce kayıtlara işlenmediği için Donna Marie Tatlıcı hukuki mirasçı olarak yer almadı. Bunun üzerine Donna Marie Tatlıcı, veraset ilamının iptali için İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı.

Amerikalı gelini haklı bulan duruşma, veraset ilamının iptali ile gerçek mirasçılık durumunu belirten bir veraset ilamının çıkartılmasına karar verdi.

Tarafların davayı temyiz etmesi üzerine İstinaf Mahkemesi, ABD’deki mahkeme kararın Türkiye’de tanınması için yeni bir dava açılması gerekçesiyle bu kararı kaldırdı.

‘GEÇERLİ OLSUN’ DİLEKÇESİ

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, “İstinaf Mahkemesi’nin bu kararın arkasında dava İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne geri gönderilmiştir.

Mahkeme, Donna Marie Tatlıcı’nın ABD’de kazandığı davanın kararının Türkiye’de de tanınmasını istemiştir. Keza Murat Levent Tatlıcı’nın vasiyetnamesinin açılıp okunması talebiyle Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açmış olduğumuz davada da ABD’deki kararın Türkiye’de tanınması istenmiştir.

Tüm bu nedenlerle merhum Murat Levent Tatlıcı kadar ABD’de hazırlanan vasiyetnamenin Türkiye’de de geçerli olması için bu tanınma davasını açmış bulunmaktayız” denildi.

Özge Eğrikar/Özgürlük

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Tatlici-ailesinde-yeni-miras-kavgasi-Tum-malvarligini-Amerikali-esine-birakti-ortalik-karisti/250016