Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 22 Haziran tarihi itibariyle Türkiye ile Rusya arasında uçuşların bitmiş başlatılacağını duyurdu.

Rusya ile Türkiye arasında corona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçtiğimiz Nisan ayının başından bu yana uygulanan uçuş kısıtlaması kaldırılıyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, 22 Haziran tarihi itibariyle Türkiye ile Rusya arasında uçuşların her yerde başlatılacağını duyurdu.

Golikova tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye'yi ziyaret eden Rus bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor temelinde, 22 Haziran itibariyle Türkiye'ye tüm uçuşları her tarafta başlatma kararı alındı” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’de bulunan Rus afiyet uzmanlarının uygun incelemelerde bulunduğunu ve özellikle tatil bölgelerindeki aşılama çalışmaları konusunda gözlemler yaptığını açıklayan Golikova, “Otel çalışanlarında aşılananların oranı yüzde 60 ila 90'a varıyor” dedi.

BAKAN ERSOY: ÜLKEMİZE OLAN GÜVENİN GÖSTERGESİ

Rusya’nın kararına ilişkin sosyal ağ hesabından izah etme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy şu ifadeleri kullandı:

* Rusya'nın 22 Haziran itibarıyla ülkemize uçuşları yeniden başlatması güvenli turizm adına ülkemize olan güvenin bir göstergesidir. Önümüzdeki süreçte öteki ülkelerle de yürüttüğümüz diplomasi trafiğinin meyvelerini Rusya ile olduğu gibi alacağımızı umuyorum.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Tatyana-dan-mujdeli-haber-Rusya-ucuslari-yeniden-basliyor/251978