Teknede nikah nasıl yapılır? konusu evlenmek üzere olan çiftlerin en çok merak ettiği konulardan birisi olmaktadır. teknede yapılan nikah törenleri, özellikle son yıllarda en çok tercih edilen nikah seçeneklerinden biri haline gelmiş bulunmaktadır. Teknede yapılan nikah törenleri ile hem nikah yemeği verilebilmekte, hem de nikah kutlaması eğlencesi olabilmektedir.

Teknede yapılan nikahlar paketler halinde ve herkesin bütçesine uygun olan seçenekler ile hizmete sunulmaktadır. Boğazda tekne üzerinde yapılan nikah törenlerinde kullanılan tekneler ise gezi tekneleri ya da lüks özellikler taşıyan yatlar olabilmektedir. Nikah törenleri kapalı, tamamen açık ya da yarı kapalı olarak yapılmaktadır. Nikah töreninde kullanılacak olan teknelerin her biri, katılacak olan davetli kapasitesini karşılayacak özellikleri taşımaktadır.

Teknede Nikah Özellikleri Nelerdir?

Teknede düzenlenen nikah törenlerinde davetliler ve evlenecek olan çift unutulmayacak anları yaşayabilmektedir. Teknede düzenlenen bu nikah törenlerinde, aynı zamanda ek olarak boğaz turu da yapılmaktadır. İstanbul Boğazında yer alan tarihi binalar ve yalılar bu tören boyunca yakından görülebilmektedir.

Teknede düzenlenen nikah töreninden sonra nikah yemeği verilmekte ve bunun ardından ise nikah kutlaması eğlencesi düzenlenmektedir. Bu kutlamalar için tekne süslemeleri, masa ve sandalye düzenlemeleri büyük bir özenle yapılmaktadır. Bu organizasyonda teknede nikah için kullanılan ses ve ışık sistemleri son derece modern olmaktadır.

Şık ve konforlu teknelerde düzenlenen bu kutlamalarda özel Dj canlı müzikleri yapılmakta ve animasyon grupları eşliğinde eğlenceler düzenlenmektedir. Teknede nikah organizasyonları yemekli, yemeksiz, içkili, içkisiz, kokteyl ya da sadece tekne kiralamak suretiyle de yapılabilmektedir. bu nikah kutlamalarında ise davetlilere hizmet edecek olan ekip profesyonel kadrolardan oluşmaktadır.

En popüler nikah kutlamalarından birisi olan teknede nikah organizasyonu yemekli olarak da tercih edilebilmektedir. yemekli olan nikah törenlerinde menüler her zaman zengin yemek çeşitlerinden oluşmaktadır. Bu yemek menülerinde tercihe bağlı olarak ana yemek balık, et ya da tavuk yemeklerinden oluşmaktadır. Menülerin hepsinde ise zengin meze çeşitleri, salata çeşitleri, mevsim meyveleri, ara sıcaklar, aperatifler ve içecekler yer almaktadır. Alkollü ya da alkolsüz olarak içecek seçimleri yapılabilmektedir.

Teknede Nikah Fiyatları Nedir?

Teknede düzenlenen nikah kutlamaları fiyatları istenilen hizmetlere göre farklılık göstermektedir. Buna bağlı olarak teknede nikah fiyatları için öncelikle törende kullanılmak istenen teknenin özellikleri önem taşımaktadır. Lüks olan yatlarla düzenlenen nikah törenleri daha pahalı olmaktadır. Yemeksiz olan nikah kutlamaları ise çok ekonomik fiyatlara sahip olmaktadır.

Sadece tekne kiralanarak yapılan nikah kutlamalarında ise davetlilere verilen hizmetleri nikah sahipleri kendilerin karşılamakta ve düzenlemektedir. Bu nedenle bu yolla yapılan teknede nikah kutlamaları da çok ucuza gelmektedir. Teknede yapılan nikah töreninde sadece alkolsüz içkilerin olması da fiyatın daha ucuza gelmesine yardımcı olmaktadır.

Teknede Nikah Organizasyonu

Teknede yapılan nikah kutlamaları, her zaman katılımcılar tarafından büyük beğeni toplamaktadır. Açık havada ve deniz üzerinde olan bu kutlamalar sayesinde davetliler daha çok eğlenebilmektedir. Bu nikah törenlerinde kullanılan teknelerin kalkış ve varış noktaları ise nikah sahipleri tarafından belirlenebilmektedir. buna bağlı olarak Kadıköy, Beşiktaş, Bostancı, Eminönü, Ortaköy ve Kabataş iskeleleri teknelerin kalkış ve varış noktaları olmaktadır.

Teknede nikah organizasyonları gece ya da gündüz saatlerinde yapılabilmektedir. Buna bağlı olarak gece teknede nikah saatleri 19.00 ile 01.00 arasında olmaktadır. Gündüz düzenlenen teknede nikahlar ise 12.00 ile saat 19.00 arasında olmaktadır. Teknede düzenlenen nikah kutlaması toplam süresi ise müşterilerinde isteklerine bağlı olarak en az 2 saat ve en çok 8 saat olabilmektedir.