Emekli kadın parayı telefonda kendisini savcı olarak tanıtan adama verdi. Adamın dolandırıcı olduğunu anladığında emekli kadın şok yaşadı.
Ankara'da yaşayan 2 çocuk annesi 78 yaşındaki Sevinç Aksoy telefon çetesinin eline düştü. Aksoy'un Bodrum'da bulunan 800 bin lira değerindeki yazlığını 450 bin TL'ye satan çete üyeleri parayı alıp ortadan kayboldu. Yaşlı kadını telefonla arayan dolandırıcılar Ankara Emniyet Müdürlüğünden aradıklarını ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısının kendisi ile görüşmek istediğini söyledi. Dolandırıcılar 'eğer içinizde bir şüphe varsa 118 80'i arayarak, aradığım numarayı ve vereceğim numaraları sorgulatabilirsiniz' dedi. Yaşlı kadın bunun üzerine 118 80'i arayarak numaraları sorgulattı. Sorgulattığı esnada Aksoy'un ev telefonuna giren dolandırıcılar operatörmüş gibi kadınla konuştu. Numaraların Ankara Adliyesine, diğer numaranın ise savcıya ait olduğunu söyleyen dolandırıcılar yaşlı kadına güven sağladı.

Aksoy, daha sonra dolandırıcıların kendine verdiği numarayı aradı. Telefona çıkan kişi kendini Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Şeker olarak tanıttı. Dolandırıcı, yaşlı kadına kendisine ait 4 şirketin olduğunu, kızı Ayşe Sevim'in ise Ağrı doğumlu olması nedeniyle kendisinin ve kızının kara para aklama işine karıştıklarını söyledi. Dolandırıcı, yaşlı kadın ve kızı hakkında tutuklama kararı çıktığını ifade etti. Dolandırıcılar, Aksoy'u 'sizleri birkaç aydır biz koruyoruz, eğer söylediklerimize doğru cevap vermeseniz tutuklanırsınız' diyerek korkuttu. Kendini savcı diye tanıtan şahıs, yaşlı kadına sorduğu her soruya doğru cevaplar aldı. Dolandırıcılar kısa sürede kızını ve Aksoy'u aklayacaklarını söyleyerek konuşmayı bitirdi.

DİYARBAKIR'DA PATLAMADA KİMLİĞİ BULUNMUŞ
 
4 gün sonra yeniden arayan dolandırıcılar bu seferde kendisini Cumhuriyet Savcısı Kemal Dinçer olarak tanıttı ve Diyarbakır'da bir bombalı saldırı olduğunu ve saldırının faillerinin üzerinden Aksoy'un kimliğinin çıktığını söyledi. Soruşturma aşamasında Aksoy'un aklandığını da beyan eden sahte savcı, kızının halen tehlikede olduğunu anlatarak telefonu kapattı.

800 BİN LİRALIK EV 450 BİN LİRAYA SATILDI

Bodrum'daki emlakçıları araştıran dolandırıcılar C.D. isimli emlakçıyla telefonda görüşerek Yalıkavak Gümüşkaya Sitesi'nde evleri olduğunu ve acil olarak satılması gerektiğini söyledi. Emlakçı C.D. ise satışın sadece mülk sahibi tarafından yapılabileceğini ifade ederek evin hemen satılması için değerinin altında fiyat verilmesi gerektiğini söyledi. Dolandırıcılar Aksoy ile emlakçıyı telekonferans yöntemi ile konuşturdu. Yaşlı kadına satışı, emlakçı dahil kimseye söylememesi gerektiğini vurgulayan dolandırıcı, emlakçıya kendini Aksoy'un oğlu olarak tanıttı. Birkaç görüşmenin ardından emlakçıya vekalet vermek için eve giden sahte polis memuru, yaşlı kadın ile birlikte notere gitti. Noter işlemlerin gerçekleştirilemeyeceğini, yaştan dolayı hastaneden rapor alınması gerektiğini söyledi. Bu arada emlakçı, Aksoy ile görüşerek evi neden sattığını sordu. Bunun üzerine Aksoy ise oğlunun Güneydoğu'da asker olduğunu o evi satıp oğluna iş kuracağını söyledi. Bu durumdan kızının haberdar olamaması gerektiğini emlakçıya söyleyen Aksoy, bir an önce evin satışının yapılmasını istedi. Satışı hızlandırmak için evin fiyatını kıran emlakçı eve müşteri buldu. Noterden aldığı vekalet ile evin satışını gerçekleştirdi.