Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ceza garantili ve adrese teslim olduğu iddia edilen 720 milyon liralık EDS ihalesi iptal edildi.

İhale öncesinde AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Sözcüsü Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın EDS ihalesini bölge Caba İnşaat A.Ş Idare Heyeti Başkanı Cahit Balyen'i ziyaret ettiğini bildiren fotoğraf büyük tepki çekmişti.

AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhalefetin ve Bursalıların tepkisini çeken ihalenin iptal edildiğini duyurdu.

Büyükşehir belediyesinden yapılan izah etme şöyle:

* Bilindiği üzere, ‘Bursa ili sınırları içerisinde EDS (Elektronik Yoklama Sitemi), KGYS (Büyük Kasaba Emniyet Idare Sistemi) ve TKM (Trafik Denetim Merkezi) Sistemlerinin Kurulması, Devreye Alınması ve Bakım Onarım İşleri Hizmet Alım İşi' Burulaş göre 30 Haziran'da ihaleye çıkarılmıştı. Türk Telekom, Turkcell, Türksat ve Aselsan gibi marka firmaların ilgilendiği, Millet İhale Kanunu zarfında açık ihale usulü ile yapılan ihale zarfında 22 firmanın sistem üzerinden ihale dosyasını indirmesine rağmen, ihaleye 2 işyeri katılmıştı.

* Halk ihale kanunu zarfında yapılan EDS ihalesine katılan İstanbul firması Torkam İnşaat Yatırım A.Ş ve ISSD Bilişim AŞ iş ortaklığı 785 milyon lira fiyat verirken, ihalede 720 milyon lira fiyat veren ve halen Edirne Belediyesi'nin EDS sistemini işleten Ankara firması CABA Grup en idareli teklifi vermişti.

* Burulaş ihale komisyonu tarafından yapılan incelemede en iyi teklifi veren firma, 2 temel evrakının yetkisiz olması ve teknik dokümanlardaki eksiklik nedeniyle ihaleden elendi. Geriye Doğru kalan ikinci firma ile elenen firma arasında 60 milyon TL gibi önemli bir fiyat farkı olması, tek işyeri ile rekabetin sağlanamaması ve millet menfaati göz önüne alınarak ihalenin iptal edilmesine karar verildi.

* Trafiğe belirli 985 bin aracın bulunduğu, Güvenlik Müdürlüğü kayıtlarına giren rakamlara tarafından son 10 yılda meydana gelen 53 bin 986 trafik kazasında 80 bin 299 kişinin yaralandığı, 702 kişinin ise yaşamını yitirdiği Bursa'da, trafik güvenliğinin sağlanması adına Elektronik Denetleme Sistemi yaşamsal siklet taşıyor. Büyükşehir Belediyesi projenin 3 temel bileşeninden biri olan Trafik Teftiş Merkezi'ni (TKM) belediye kaynaklarıyla hayata geçirecek. Projenin bu etabı için takriben 60-70 milyon TL'lik bir yatırım yapılması öngörülüyor.

* Yalnızca trafik güvenliği değil aynı zamanda şehrin asayiş, refah ve güvenliğini sağlamak nedeniyle gerçekleştirilmesi elzem olan EDS (Elektronik Yoklama Sitemi) ve KGYS'nin (Şehir Güvenlik Yönetim Sistemi) de Bursa'ya kazandırılması ile ilgili İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşmeler sürdürülüyor.”

CHP’Lİ KARACA, AKP’LİLERİN ŞİRKET YÖNETİCİSİNİ ZİYARET ETTİĞİ RESIM PAYLAŞMIŞTI

720 milyon liralık EDS ihalesi muhalefetin ve Bursalıların tepkisini çekmeye devam ederken, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, ihale öncesinde AKP Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Sözcüsü Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın EDS ihalesini bölge Caba İnşaat A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen’i ziyaret ettiğini gösteren fotoğraf paylaşmıştı. Karaca, paylaşımında “Bakın, kimleeerrr kimlerle beraber” notunu düşmüştü.

Sözcü

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Tepki-ceken-Ceza-garantili-adrese-teslim-ihale-iptal-edildi/253060