Yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:
“22 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nin Ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Kongre’de yapılan seçim sonucunda AK Parti Genel Başkanlığına seçilen Binali Yıldırım’ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyoruz.

Türk İşverenleri olarak önümüzdeki dönemde de çalışma hayatı ve ekonomi alanında üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz.
4. Sanayi Devrimi’ne katılım, sanayi yatırımlarının geliştirilmesi, kadın ve genç işsizliğinin azaltılması ve Suriyeli sığınmacıların işgücü piyasasına entegrasyonu gibi konularda Hükümetimizle işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

2023 Hedeflerine ulaşabilmemiz için reel sektörün, özellikle sanayinin bugünkü konumunun hızla yükseltilmesi gerektiği açıktır. Bu gelişim ancak hükümet, işçi ve işveren kesimlerinin ortak çalışması ile gerçekleşebilir.

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım’ın liderliğinde başlayacak yeni dönemde çalışma barışının sürdürüleceğine ve endüstriyel ilişkilerin ilerletileceğine olan inancımız tamdır.”