İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı olan ekipler, Niksar ilçesinde D-100 karayolunda şüphe üzerine bir aracı takip etmeye  başladılar. Yaklaşık yarım saat takip edilen bu araç Sulugöl mevkisinde jandarma tarafından durduruldu. İçerisinde dört kişinin bulunduğu otomobilde yapılan aramada, kobra zehiri olduğu iddia edilen, içi sıvı dolu 240 adet tüp bulundu. Jandarma ekipleri tüpleri incelemek üzere el koydu. Araçta bulunan M.A., S.T., H.Ö. ve B.Ü. ise zehirli madde bulundurmaktan dolayı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphelendikleri bir otomobilde yaptıkları aramada beklemedikleri olayla karşılaştı. Yapılan aramada içi sıvı dolu 240 tüp ele geçiren ekipler yaptıkları ön araştırmada tüp içindeki sıvının kobra zehri olduğunu öğrendi. Tüpler içindeki sıvıların incelenmesi için el konularak laboratuvara gönderilirken, olayla ilgili olarak araçta bulunan 3 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan dünyanın en pahalı 10 sıvısı arasında yer alan kobra zehrinin bazı ağrıların tedavisinde kullanıldığı öğrenildi.