Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi HD; Hotbird, Badr 4 ve Eutelsat 7 West A uyduları aracılığı ile Avrupa ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika ’daki izleyicilerine ulaşacak. Resmi olarak 1 Şubat tarihinde yayına geçecek Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi HD, Arapça hazırlanacak evraksal ve haberleri Arap dinleyicilerine eriştirmeye devam edecek.

2017 senesinde Türkiye Radyo Televizyon Kurumu World ’nam tanıtımı da dahil olmak üzere, hem Globecast hem de Türksat ile oldukça eforlu bir ilişkiye sahip olduklarını andırdıran Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdür Dayanakçısı Murat Akgüç, “Ortaklarımızın teknik uzmanlıklarına, alıcı hizmetlerine ve uydu cerrahları ile ilişkilerine güveniyoruz. Bu sebeple de Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi ’nin HD yayınının yaşama geçirilmesiyle genişlemeye devam eden işbirliğimiz çerçevesinde Türksat ve Globecast ile çalıştık. Her zaman olduğu gibi, işbirliğimizden büyük bir memnuniyet, izleyicilerimize ise HD yayın niteliğini eriştirmekten dolayı büyük bir coşku yaşadığımızı belirtmek isterim,” dedi.

Türkiye ’nin ilk ve tek uydu cerrahı Türksat ’ın Genel Müdürü Cenk Şen mevcut işbirliğine dair şu söylemeyi yaptı. “Türkiye ’nin ilk ve tek beynelmilel uydu cerrahı Türksat, Globecast aracılığı ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi HD ’nin yayına başlamasında ehemmiyetli bir vazife üstlenmiştir. Bu uyuşma ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arapça bölgesel olarak konumunu kuvvetlendirerek kültürümüzü ve coğrafyamızı paylaştığımız ülkelerde Türkiye ’nin  mahallî sesi olacaktır. Türksat olarak deneyimimizi paylaşma imkânı bulduğumuz bu uyuşmanın hem Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi ’ye hem de Türkiye ’ye fayda sağladığı için onur dinliyoruz.”

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi ’nin HD yayına başlama sürecine oldukça yakından dahil olmanın şahane bir deneyim olduğunu belirten Globecast Ortadoğu Genel Müdürü Giorgio Giacomini, “HD yayını ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi ’nin sürükleyiciliğinin ehemmiyetli miktarda zenginleşeceğine inanıyoruz. Harikulade bir ekip çalışması ile süreci yaşama geçirdik. Globecast olarak Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile ilişkimizin çoğalarak sürmesini sabırsızlıkla bekliyoruz,” dedi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi HD için alım parametreleri:

trt

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi Hakkında

2010 senesinde kurulan bir haber ve kültür kanalı olan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi, günün 24 saati Arapça dilde yayın yapıyor. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi, tarih, yurt içi ve yurt dışı siyasetler, ekonomik büyümeler ve Türkiye tarihi ile alakalı programlarla Türkiye ’nin Arap dünyası ile olan kültürel bağlarını kuvvetlendirmeyi hedefliyor. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Arabi, prestijli kanallarda tecrübeye sahip ekran suratlarını birleştirerek ve özellikle büyüyen teknolojiyi tutarak, sosyal medya ve internet üzerinden yayın yapan canlı TV kanalları arasında yer alıyor.

Website: www.TrtArabi.com
Twitter: https://twitter.com/TrtArabi
Facebook: https://www.facebook.com/TRTArabi/
Instagram: https://www.instagram.com/TrtArabi
Youtube: https://www.youtube.com/TrtArabi

Türksat Hakkında

Türksat Uydu leşme Kablo TV ve Firma A.Ş., Türksat uyduları ve öteki uydular üzerinden her türlü uydu haberleşmesini asıllaştıran Dünya ’nın önde gelen uydu cerrahlarından biridir. Milli hakimlik kapsamındaki uydu yörünge pozisyonlarının haklarına, idaresine ve firma yetkisine sahip olan Türksat, milli ve beynelmilel uydu cerrahlarına ait uydular üzerinden haberleşme altyapısını kurma, firma ve ticarî faaliyette bulunma vazifelerini yerine getirir. Türksat, sahip olduğu uydular üzerinden Asya ve Afrika ’ya uzanan geniş bir coğrafyada telekomünikasyon hizmetleri sunar. Uydular üzerinden sağladığı doğrudan TV yayınları, kırsal alan telefon haberleşmesi, acil gidişat haberleşmesi, beynelmilel telefon haberleşmesi ve müessesesel ağ hizmetlerinin yanı gizeme Türksat, sahip olduğu kablo platformu üzerinden yurtiçi azalarına rakamsal kablo TV ve geniş bant Internet hizmeti verir.

Globecast Hakkında

Globecast, kullanıcılarına içerik yönetimi imkânı sağlayan ve yer-zaman-usul fark etmeksizin içeriği onlarla buluşturan bir yayıncıdır. İşletme, dünya çapında çevik ve devamlı içerik toplama, idare ve dağıtım hizmetleri sunmaktadır ve alıcı odaklı yeni hizmetler oluşturmak için aralıksız olarak yeni teknolojilere yatırım yapmaktadır. Globecast, içerik katkısı ve dağıtımı için bir numaralı evrensel hibrit fiber ve uydu ağı yaratmıştır. Ayrıca, 130'dan fazla ağa içerik alma, toplama ve dağıtım CAAD hizmetleri vermektedir