Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Sezgin Baran Korkmaz’ın gözaltına alınması ile ilgili bugün yaptığı açıklamada “İade işlemleri için süreci 19 Haziran tarihiyle başlatmış durumdayız” dedi.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Türkiye'de kara para aklamak suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı yer alan ve dün ABD’nin talebiyle Avusturya’da gözaltına alınan Sezgin Baran Korkmaz'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyükelçi Ceyhun, "Laf konusu şahıs dün, 19 Haziran günü Viyana’dan yaklaşık olarak 260 kilometre uzaklıkta bir kasabada gözaltına alındı ve kendisi akşama doğru Viyana’ya getirildi. Hali hazırda Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi’nde bulunmaktadır. Baskın karşısına çıkmayı beklemektedir. Kurallar gereği, doğal akış gereği yarın çıkması büyük bir olasılık. Bizler de bakanlığımızdan aldığımız talimat doğrultusunda gereğini yerine getirerek iade işlemleri için süreci 19 Haziran tarihiyle başlatmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Turkiye-nin-Viyana-Buyukelcisi-Ceyhun-Gozaltina-alinan-Korkmaz-icin-iade-surecini-baslattik/252019