Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, yaptığı açıklamada, ABD ve Türkiye kadar tutuklanma talebiyle aranan meslek insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatının verdiği bilgilerin içten olduğunu belirterek, Korkmaz'ın 14 gün daha sonra Avusturya'nın Wels kentinde yargılanacağını söyledi.

Büyükelçi Ozan Ceyhun, yaptığı açıklamada, Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatının sözlerinin hatırlatılması üzerine, avukatın yaptığı açıklamayı doğruladı.

“TÜRKİYE’YE İADE EDİLMEK İSTENDİĞİNİ AVUKATI BİZE BİLDİRDİ”

Büyükelçi, Ceyhun, “Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili avukatının yapmış olduğu yorumlama doğrudur. Kendisi Viyana Eyalet Cinayet Mahkemesi’ne çıktı. Mahkeme görevsizlik kararı verdi. Çünkü yasalara göre yakalandığı yerdeki mahkemenin onu yargılaması gerekiyor. 14 gün sonradan dava Wels’te görülecek. Ben de bu bilgileri onay ediyorum. Hem Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iade edilmek istediğini avukatı bize bildirdi” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Turkiye-nin-Viyana-Buyukelcisi-nden-Sezgin-Baran-Korkmaz-aciklamasi/252073