Twitter yaptığı açıklamayla, bugünden itibaren geçerli olacak verification yani hesap düzeltme uygulaması ve dilekçe sürecinin yeni ayrıntılarını açıkladı.

Twitter’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere verildi: “Geçtiğimiz birkaç ay içinde, hesap doğrulama uyma kriterlerine açık sözlülük getirmek için çalışıyoruz ve halkın geri bildirimleriyle şekillendirilen yeni bir politika başlattık. Ayrıca, artık güncellenmiş düzeltme kriterlerini karşılamayan, etkili olmayan ya da yetkisiz bilgileri olan hesaplardan doğrulama rozetini otomatik olarak kaldırarak bu politikayı uygulamaya başladık. Bugünün uygulama sunumu, Twitter'da doğrulamaya daha artı saydamlık, güvenilirlik ve netlik sağlama planlarımızdaki bir sonraki dönüm noktasını dikkat çekici ediyor.“

 Twitter’da mavi tık, insanların yüksek halk yararına olan hesapların gerçekliğini ayırt etmelerine asistan olma yollardan biri. Bu Twitter'daki kişilere sohbet ettikleri halk hakkında daha pozitif bağlam sunarak güvenilir olup olmadığını belirleyebilmelerini sağlıyor. Bugünkü uygulama lansmanıyla, Twitter, doğrulanmış hesaplar için yeni yönergeler de sunuyor. Bu düzeltme yönergeleri, genel olarak Twitter topluluğunun iyileştirilmesi için sağlıklı konuşmaları teşvik etmeyi amaçlıyor. Twitter Kurallarını defalarca ihlal eden doğrulanmış hesaplar da mavi rozetin kaldırılmasına tekrar ast olacak.

KİMLER UYGUN?

Twitter’da doğrulamaya hak galip gelmek için, altı kategoriden birinin kriterlerine uymanız gerekiyor:

? Devlet

? Şirketler, markalar ve kuruluşlar

? Haber kuruluşları ve gazeteciler

? Ağırlama

? Spor ve oyun

? Aktivistler, organizatörler ve öteki etkili kişiler

Doğrulama politikasında belirli kategoriye özgü uygunluk kriterlerine ek olarak, hesap bilgilerinizin eksiksiz olması gerekiyor, yani bir profil adınız, bir profil resminiz ve onaylanmış bir e-posta adresiniz ya da telefon numaranız olmalı. Hem hesabınız son altı ay içinde aktif olmalı ve Twitter Kuralları'na riayet etmeli.

HESAP DOĞRULAMA İÇİN NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, Twitter'daki cümbür cemaat yeni düzeltme uygulamasını ilk elden Hesap Ayarları sekmesinde görmeye başlayacak. Twitter, bunu kademeli olarak herkesin kullanımına sunacak.

Başvurunuzu gönderdikten daha sonra, birkaç gün içinde Twitter'dan e-posta ile yanıtı bekleyebilirsiniz, oysa bu işlem birkaç hafta da sürebilir. Başvurunuz onaylanırsa profilinizde otomatik olarak mavi rozeti göreceksiniz. Bir hata yapıldığını düşünüyorsanız, başvurunuzla ilgili Twitter'dan karar bildirimi aldıktan 30 gün sonradan bitmiş başvurun.

HAKKINDA SAYFASI HAZIRLIĞI

Bundan sonraki adımlar için ise Twitter açıklamasında şu satırlar yer aldı:

“Mevcut düzeltme politikasının Twitter'da doğrulanmaya yerinde olması gereken bütün kişileri temsil etmeyebileceğini biliyoruz, bu nedenle bu yıl içinde bilim adamları, akademisyenler ve dini liderler gibi daha fazla kategori sunmayı planlıyoruz. Doğrulama hakkında güncel kalmak için @Verified'ı peşine düşüp takip ettiğinizden belli olun. Ayrıca, kullanıcıların profillerini kullanarak Twitter'da kendilerini ifade etme yöntemlerini genişletmeye ve yeni hesap türlerini kullanıma sunmaya devam etmekten de coşku duyuyoruz. Son güncellememizden bu yana, otomatik hesaplar üstünde sürekli araştırmalar yapıyoruz ve önümüzdeki birkaç ay içinde bu hesap türünü belirtmenin bir yolunu, hatırlatıcı hesaplarla birlikte sunmayı planlıyoruz. İnsanların kendilerini daha iyi açıklama etmelerini temin etmek için Twitter profilinde yapılan iyileştirmeleri de araştırıyoruz, örneğin bir Hakkında sayfası yoluyla. Yakında tüm bunlarla ilgili daha fazlasını paylaşacağız.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Twitter-hesap-dogrulamada-yeni-donem/250678