Twitter yaptığı açıklamayla, bugünden itibaren geçerli olacak verification yani hesap doğrulama uygulaması ve kullanım sürecinin yeni ayrıntılarını açıkladı.

Twitter’dan yapılan açıklamada, şu ifadelere verildi: “Geçtiğimiz birkaç ay içinde, hesap doğrulama uyarlama kriterlerine açıklık getirmek için çalışıyoruz ve halkın geri bildirimleriyle şekillendirilen yeni bir politika başlattık. Ayrıca, artık güncellenmiş doğrulama kriterlerini karşılamayan, etkili olmayan ya da yetkisiz bilgileri olan hesaplardan doğrulama rozetini otomatik olarak kaldırarak bu politikayı uygulamaya başladık. Bugünün başvuru formu sunumu, Twitter'da doğrulamaya daha artı saydamlık, güvenilirlik ve netlik sağlama planlarımızdaki bir sonraki dönüm noktasını işaret ediyor.“

 Twitter’da mavi tık, insanların yüksek millet yararına olan hesapların gerçekliğini ayırt etmelerine tezgâhtar olma yollardan biri. Bu Twitter'daki kişilere sohbet ettikleri insanlar hakkında daha pozitif bağlam sunarak güvenilir olup olmadığını belirleyebilmelerini sağlıyor. Bugünkü dilekçe lansmanıyla, Twitter, doğrulanmış hesaplar için yeni yönergeler de sunuyor. Bu düzeltme yönergeleri, çoğunlukla Twitter topluluğunun iyileştirilmesi için dinç konuşmaları özendirme etmeyi amaçlıyor. Twitter Kurallarını tekrar tekrar ihlal eden doğrulanmış hesaplar da mavi rozetin kaldırılmasına yine tabi olacak.

KİMLER UYGUN?

Twitter’da doğrulamaya adalet kazanmak için, altı kategoriden birinin kriterlerine uymanız gerekiyor:

- Devlet

- Şirketler, markalar ve kuruluşlar

- Haber kuruluşları ve gazeteciler

- Eğlence

- Spor ve oyun

- Aktivistler, organizatörler ve diğer etkin kişiler

Düzeltme politikasında belirli kategoriye özgü intibak kriterlerine ek olarak, hesap bilgilerinizin eksiksiz olması gerekiyor, yani bir profil adınız, bir profil resminiz ve onaylanmış bir e-posta adresiniz ya da telefon numaranız olmalı. Ayrıca hesabınız son altı ay içinde etkin olmalı ve Twitter Kuralları'na riayet etmeli.

HESAP DOĞRULAMA İÇİN NASIL BAŞVURABİLİRSİNİZ?

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, Twitter'daki herkes yeni düzeltme uygulamasını aracısız olarak Hesap Ayarları sekmesinde görmeye başlayacak. Twitter, bunu kademeli olarak herkesin kullanımına sunacak.

Başvurunuzu gönderdikten sonra, birkaç gün içinde Twitter'dan e-posta ile yanıtı bekleyebilirsiniz, fakat bu işlem birkaç hafta da sürebilir. Başvurunuz onaylanırsa profilinizde otomatik olarak mavi rozeti göreceksiniz. Bir kusur yapıldığını düşünüyorsanız, başvurunuzla ilgili Twitter'dan karar bildirimi aldıktan 30 gün sonra tekrar başvurun.

HAKKINDA SAYFASI HAZIRLIĞI

Bundan sonraki adımlar için ise Twitter açıklamasında şu satırlar yer aldı:

“Mevcut düzeltme politikasının Twitter'da doğrulanmaya yerinde olması gereken tüm kişileri temsilcilik etmeyebileceğini biliyoruz, bu nedenle bu yıl içinde bilim adamları, akademisyenler ve dini liderler gibi daha pozitif kategori sunmayı planlıyoruz. Doğrulama hakkında aktüel kalmak için @Verified'ı peşine düşüp takip ettiğinizden belirlenmiş olun. Keza, kullanıcıların profillerini kullanarak Twitter'da kendilerini açıklama etme yöntemlerini genişletmeye ve yeni hesap türlerini kullanıma sunmaya devam etmekten de heyecan duyuyoruz. Son güncellememizden bu yandan, otomatik hesaplar üzerinde kesintisiz çalışmalar yapıyoruz ve önümüzdeki birkaç ay içinde bu hesap türünü belirtmenin bir yolunu, hatırlatıcı hesaplarla birlikte sunmayı planlıyoruz. İnsanların kendilerini daha iyi açıklama etmelerini karşılamak için Twitter profilinde yapılan iyileştirmeleri de araştırıyoruz, mesela bir Hakkında sayfası aracılığıyla. Yakında bütün bunlarla ilgili daha fazlasını paylaşacağız.”

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Twitter-Mavi-tik-in-ayrintilarini-acikladi/250678