Edinilen bilgilere göre Ferhat Aydemir, 2 sene evvel lokanta şirketçiliğini işini vazgeçerek hayvancılık sektörüne girmeye karar verdi. Daha sonra Aydemir, internetten gördüğü bir reklam üzerine işletme yetkilileri ile küçükbaş hayvan satın almak için uyuştu ve 11 bin dolar banka üzerinden ödeme yaptı. Ödemenin ardından iddialara göre Aydemir ’in ödeme yaptığı işletmeyi L.B. adlı kişi devraldı. Bir vakit sonra Ferhat Aydemir ’in oğlu, L.B. adlı bireyle görüşmek için Ukrayna ’ya gitti.

Burada Aydemir ’in oğlu 300 Romanov türü hamile küçükbaş hayvan alımı için bireylere 13 bin dolar daha ödeme yaptı. Ödemenin akabinde hayvanların gelmesini bekleyen Aydemir, Eskişehir ’in Alpu ilçesinin ortam köylerinde kuruluş hazırlıklarına başladı ve takribî 1 milyon 500 bin liralık bir yatırım yaptı. Umut içerisinde hayvanların gelmesini bekleyen işadamı takribî 2 sene süresince L.B. adlı kişi tarafından geçiştirildiğini belirtti.

Ferhat Aydemir, kendisi gibi mağdur olan 5 bireyin toplamda 406 bin dolar dolandırıldığı ve kimilerinin kabahat bülteninde bulunduklarını anlattı. İHA'ya söylemelerde bulunan Aydemir, 2 yıllık vakit içerisinde parasal ve manevi olarak büyük hasar gördüğünü söyledi. Aydemir, "Lokanta işiyle uğraşıyorduk, sonra Eskişehir bölgesinden bir yer aldık. Orada yatırım emelli olarak hayvan işine başlamak istedik.

dolandiriclik

Farklı bir dala atıldık. Biz buna 24 bin dolar para verdik ve 300 hayvan hamile olarak getirip bir ay sonra bize teslim edecekti. Ancak 2 yıla yakın oldu; halâ 'bugün getireceğim, yarın getireceğim' diyor. Ukrayna ’ya gittim, oğlum gitti, ben gittim diyor. Kendisi 2 sefer çiftliğe geldi. Bir hafta, 10 gün sonra derken, 2 yıla yanaştı. Altyapısı, 2 tarafın kiraları, yemler alınmış, bine yakın hayvanların yemleri alınmış. Bunların altyapısını hazırladıktan sonra 24 bin dolar, bize 1 trilyonu aştı, 1 buçuk trilyona yanaştı. Bu kadar paramız gitti. Yalnız kendisine verilen sayı 24 bin dolar. İlk etapta 300 tane, ilk ayında 100 taneyi yollayacak, arttan 300 taneyi bitirecekti, ama gelmedi. Bugün gelecek, yarın gelecek zaman geçtikçe tabi bundan şikâyetleri dinlemeye başladık, dolandırıcı olduğunu bildik. Bu adamın dolandırıcı olduğunu sonradan fark ettik, ama adamın dili iyi bir dil yapıyor. Profesyonel bir dolandırıcı bu adam. 5 şahıs daha var benle birlikte. Bilmediklerimiz de var, kaç şahıs olduğunu da öğrenmiyorum" dedi.

dolandiricilik-2

Son olarak yetkililere seslenen Aydemir şunları söyledi:

"Yalnız beni yaktı, başkasını yakmasın. Beni yaktı, beni sıfıra çıkardı bu adam. Yetkililerden şunun bir an evvel tutulmasını, başkalarını dolandırmamasını ve bir de benim hasarımın karşılanmasını istiyorum" Değişik yandan, dolandırılmasına karşın pes etmeyen Aydemir, Eskişehir ’in Sivrihisar ilçesinde bir kuruluş daha kuracağını belirtti. İHA

dolandiricilik-3