Alınan bilgiye göre, saat 18.30 sıralarında Uludağ Ufak Zirve yakınlarında yoğun tipi ve sis nedeniyle kaybolan 2 dağcı 156'yı arayarak takviye istedi. Tüm takımlar, ihbar sonrası alarm gidişatına geçtiler. Jandarma Arama Kurtarma, AFAD ve Arama Kurtarma Teşkilatı takımları, kar motorlarıyla maden bölgesine kadar gidebildiler.

Kar kalınlığının yer yer 2 metreye yanaştığı, hava sıcaklığı eksi 10 dereceyi bulduğu dorukta mahsur kalan Eray Ş.25 ve Doğan D. 25 adlı dağcılar saat 22.30 sıralarında AFAD ve JAK takımlarınca sıhhatli bir biçimde bulundu. Dağcıların yoğun tipi ve kasırgadan korunmak için kendilerine kar mağarası yaptıkları bilindi.

Takribî 4 saat yürüyerek kayıp dağcılara erişen 15 şahsiyet arama kurtarma takımının dağcılarla beraber Oteller Bölgesi'ne geleceği bilindi.

Yetkililer, Uludağ'da hava gidişatının anlık olarak değişebildiğini, her zaman fırtına, sis ve çığ tehlikesinin olabileceğine dikkat sürükleyerek, kamp ya da tırmanış yapacak bireylerin kesinlikle jandarmadan izin alıp bilgi vermeleri gerektiğini ifade ettiler. İHA