Şehirdeki özel bir sağlık kurumunda 29 Ocak günü burun estetiği operasyonu olan İstanbul'da özel bir üniversitede acil tıp teknisyenliği kısmı 1'inci sınıf talebesi Leyla Sönmez, harekâtın ardından alındığı odada kan kusmaya ve karın sızısı sürüklemeye başladı. Kaygılanan genç kızın ailesi, hekime ve hemşirelere haber verdi. Hekimlerin, "Kızınız naz yapıyor. Bir şeyi yok. Yakında taburcu edeceğiz" lafları üzerine aile kızlarının iyileşmesini bekledi. Fakat Leyla Sönmez'in sızıları arkasıydı ve kesintisiz kan kusmaya devam etti.

KALBİ DURDU, İÇ ORGANLARI ÇÖKTÜ

Operasyondan 3 gün sonra fenalaşan genç kız, evvel Adana Kent Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da Çukurova Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Leyla Sönmez'in duran kalbi, hekimlerin müdahalesiyle yine çalıştırıldı. Yoğun bakım servisine alınan genç kızın iç uzuvlarının çöktüğü ve vaziyetinin kritik olduğu ifade edildi.

Estetik operasyonu yapılan sağlık kurumunda hemşirelerin ve hekimlerin kızlarıyla ilgilenmediğini söyleyen baba Ali Haydar Sönmez 45, Leyla'yı sağlık kurumuna hiçbir sıhhat meseleyi olmadan getirdiklerini belirtti. Şu an kızının vefat döşeğinde olduğunu ifade eden Sönmez, "Kızımı operasyon olması için o gün sağlık kurumuna vazgeçtim. Hiçbir şeyi yoktu. Ki; zati burun operasyonuydu yalnızca. Operasyondan çıktıktan sonra kızımın yanına girdik. Burnu kesintisiz kanıyordu ve kan kusuyordu. Hekime telefon açtım ve yanımıza geldi. Bana "Ha senin kızın, ha benim kızım, bunda bir fark yok. Kızın iyi" dedi. Öğretmenim bu kızın karnı ağrıyor, kan kusuyor dedim. 'Bunlar hep sıradan şeyler, geçecek yakın zamanda' dedi. Bunun üzerine biz beklemeye başladık. Serum ve iğne yaptılar yalnızca. Sabah kalktık kızımda değişen bir şey yok. Evet şuuru yerinde ama kusması durmuyor. Karın sızısı dinmiyor. Uzandığı zaman bizimle görüşebiliyor, ama kalktığı zaman hemen bayılıyordu. 3'üncü gün sabah 9 gibi hekim gelip kızımı taburcu edeceğini söyledi. Çocuğumu çıkarmaya çalışırken, baktık ki ayağa kalkamıyor" diye konuştu

İLGİSİZLİK İDDİASI

Ali Haydar Sönmez, operasyon sırasında asıllaşan bir kusur neticeyi kızlarının başına böyle bir şey geldiğini ve yaşamlarının karardığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kızım şu an cihaza bağlı. Hayata ihtimalinin yüzde 1 olduğunu söylüyorlar. Burada hekim kusur yaptığını öğreniyor. Beni arıyor, bir şeyler anlatıyor 'Şu olmuş olabilir, bu olmuş olabilir' diyor. Burada risk hisseden bir hekim, o operasyonu isterse erteleyebilirdi. Ama yapmadı. Meşru süreci başlattım. Kızımın bu vaziyetinin hesabını verecekler. Bir kuruş bile tazminat istemiyoruz. Bizim Leyla'mız yandı başka insanların çocukları yanmasın. Başka aileler ağlamasın."

'NAZ YAPIYOR'

Kızının operasyondan çıktığı andan itibaren çok acı sürüklediğini belirten anne Fener Sönmez 40 ise "Elleri, ayakları morardı kızımın. Sürekli acılar içindeydi. Hemşirelere söyledim. Naz yapıyor dediler. Önem Vermediler. Hiçbir şeyi yok dediler. Yavrum kesintisiz kan kustu. Hemşireler sesimizi dinlememek için kapıları suratımıza kapatıyordu. İyi dediler ve kızım bu hale geldi." diye konuştu.

Genç kızın operasyonunu yapan Estetik ve Plastik Cerrahi Prof. Dr. M.S.A. ise söyleme yapmak istemediğini söyledi. DHA