Geçirdiği yürek krizi sonrası anjiyo olan ve tedavisine yoğun bakımda devam edilen tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, 56 yaşında hayatını kaybetti.

Tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, tedavi gördüğü hastanede 65 yaşında hayatını kaybetti. Yıldız, kendine has taklit yeteneği ve şiveleriyle Twitter üzerinden paylaştığı videolar ile biliniyordu.

Turgay Yıldız'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Büyük uğraş verdi, fakat başaramadı. Turgay abiyi kaybettik. Toprağın incitmesin. Işıklar içinde uyu hoş insan" denildi.?

Büyük çaba verdi, lakin başaramadı. Turgay abiyi kaybettik. Toprağın incitmesin. Işıklar içinde uyu hoş insan ????????

— TURGAY YILDIZ (@turgayyiIdiz) July 22, 2021

İlyas Salman: Bir oyuncağımız daha kırıldı, Turgay Yıldız’ı kaybettik. Başımız sağ olsun.

Sabahat Akkiraz: Sanat ailemiz bir tiyatrocu, yazar, muhalif, insan hakları savunucusu #turgayyıldız ‘ı kaybetti. Çok erken bir ayrılık daha yaşıyoruz. Kalp spazmı sonucu kaybettiğimiz Turgay Yıldız Nur içinde uyusun.

Faik Öztrak: Kıymetli bir sanat insanını, Turgay Yıldız'ı kaybetmişiz. Gerçekte çok acı, çok erken, çok büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine dayanıklılık diliyorum.

Bağımsızlık Karabat: Bu engebeli dönemde yüzümüzü güldüren, baskılara karşın sanatkâr duyarlılığını kaybetmeyen çok değerli bir insanı, Turgay Yıldız'ı kaybettik. Tüm sanat camiasına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Ahmet Ümit: Gülümsedi, gülümsetti, düşündürdü, güzelleştirdi. Teşekkürler Turgay Yıldız, ışıklar yoldaşın olsun…

Orhan Açık Fikirli: Canım kardeşim bıraktığın her şey bizimledir. Bunca korku, kin, vefat saçan, hak yiyiciler varken seni yitirmek çok acı. Toprağın çiçekler kokacak.

TURGAY YILDIZ KİMDİR?

Turgay Yıldız, farklı alanlara yönlendirilmiş tiyatrolarda oyuncu olarak devir alan, TRT Ankara Televizyonu'nda metin yazarlığı, oyunculuk, program sunuculuğu gibi görevler üstlendi.

1965 tarihinde Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Farklı Alanlara Yönlendirilmiş tiyatrolarda rol aldı, TRT Ankara Televizyonu'nda metin yazarlığı, oyunculuk, program sunuculuğu yaptı.

‘Nargile Kahvesi', ‘Sabahtan Kahvesi', ‘Bizim Bakkal', ‘Akşam Tıraşı', ‘Düm Teke Tek', ‘Iblis Bunun Neresinde?', ‘Umutla Yaşamak' gibi programları sundu. ‘Sonradan Görmeler', ‘Baba Ocağı' gibi dizilerde rol aldı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Unlu-tiyatrocu-Turgay-Yildiz-hayatini-kaybetti/253208