İzmir - Hopa seferini yapan ve Ankara - Samsun otoyulunun Adalar mevkiinden bir yönlendirme tabelasına çarpan yolcu otobüsü yoldan çıktı. Karşı şeride geçip yoldan çıkan otobüste 37 kişi yaralanmasına rağmen yine de kazanın ucuz atlatıldığı çok daha kötü sonuçların ortaya çıkabileceği söylendi.



Kazada, sürücünün de aralarında bulunduğu araçtaki 37 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen jandarma, polis, AFAD ve sağlık ekiplerinin yardımıyla ambulanslara alınarak kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.               

Yaralıların bir çoğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada kaza nedeniyle Samsun-Ankara karayolunda ulaşım bir süre kontrollü sağlandı. 

Bazı yaralılar kendi imkanlarıyla otobüsten inerek, diğer yaralıların çıkarılmasına yardım etti. Kazanın ardından ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve hava helikopteri sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ve jandarma güvenlik önlemi alarak Samsun-Ankara karayolunu trafiğe kapattı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yapmasının ardından yaralılar ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların taşınmasının ardından itfaiye ekipleri tarafından yolun temizlenmesinin ardından yaklaşık 1 saat kapalı kalan yol ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi