Çiftlikbank vurguncusu Mehmet Kültürlü'la ilgili gelişme var. Türkiye'den kaçmadan önce topladığı paraların bir kısmı ile Uruguay'da inşaat şirketi satın aldığı ortaya çıktı fakat Kültürlü'ın planlarını Uruguay polisi bozdu.

Çünkü lüks yaşamı önce narkotik polisine, gerisinde da mali suçlara takıldı. Üzerine kayıtlı yaklaşık 10 milyon dolar değerindeki banka hesaplarına ve lüks araçlara Uruguay devleti el koydu. Kanal D’den Emrullah Erdinç'in özel haberi.

Binlerce kişiden milyonlarca liralık vurgun yaptılar. Sonra da Türk mudilerin paralarını Uruguay devletine kaptırdılar. Çiftlikbank vurgunu bir numaralı ismi Mehmet Aydınlatılmış abisi Fatih Açık Fikirli ile birlikte 132 bin 222 kişiden yaklaşık 1 milyar 139 milyon lira topladı. Sonrasında kayıplara karıştı.

LÜKS VİLLA PROJESİ

Vurguncu abi-kardeş fiilen her şeyi aylar önceden planlamıştı. Büyük firar öncesi Uruguay’a gidildi. Ve Türk meslek insanı Osman Naim Kaya ile birlikte bir inşaat şirketi satın alındı.

Projesi hazırlandı. Okumuş kardeşler Uruguay'da lüks villa yapıp satacaktı. Vurgunun ikinci ayağı devreye girdi. çaldıkları paraların bir kısmı Uruguay'daki şirketin hesabına yatırdı. Ve pahalı arabalar, yatlar, milyonluk malikane satın alındı.

UYUŞTURUCU ŞÜPHESİ

Onlar için her şey yolunda bu vesileyle o lüks yaşantı, Uruguay narkotik polisinin dikkatini çekti. Çünkü polisin elinde bu fotoğraf vardı. Ve polise göre Okumuş kardeşlerin para kaynağı uyuşturucuydu. Uruguay-Türkiye aralarında uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla peşine düşüp takip başladı.

Tarih, 16 mart 2018'i gösterdiğinde Mehmet Açık Fikirli abisi ile birlikte Türkiye'den kaçtı Uruguay'daki takip edildiğinden habersiz yeni yaşantısına adım attı. Lakin o sırada polis onların servetinin uyuşturucu ticaretinden değil, kara para aklamaktan olduğunu tespit etti.

10 MİLYON DOLARA EL KOYDULAR

Ve Uruguay mali polisi 23 nisan 2018 tarihinde şirkete kara para operasyonu düzenledi. Baskında iki kardeş ile birlikte Osman Naim Kaya gözaltına alındı. Şirketin banka hesaplarına lüks cipe, spor araçlara, yata ve malikaneye toplam da Türk mudilerden kaçırdığı 10 milyon dolara el kondu.

URUGUAY’A DOSYA GÖNDERDİK

Osman Naim Kaya tutuklandı fakat Açık Fikirli kardeşler hür kaldı. Mehmet Açık Fikirli da hemencecik Brezilya’ya kaçtı. Çünkü Türk polisi peşindeydi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Mehmet Kültürlü ve abisi ile ilgili Uruguay’a dosya gönderdi. KOM polisleri dosyanın içinde Türk mudilerden bahsetti ve Açık Fikirli kardeşlerin yakalanmasını istedi.

Mehmet Kültürlü ve abisi aralıksız adres değiştirdi. Çünkü kaldıkları adresler KOM polisince kısa zaman sonra belirlendi. Hatta o adreslerden biri de Mehmet Aydınlatılmış'ın kız arkadaşı Asıl Carolina da Silva'nın eviydi.

O eve de dominant yapıldı. Üç yıllık büyük firarın arkasında Mehmet Aydın'ın kaçacak yeri kalmadı. Ve son bir ayını sokakta geçiren Aydın teslim olarak Türkiye’ye getirildi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Uruguay-10-Milyon-Dolara-el-koyunca-Tosuncuk-son-1-ayini-sokaklarda-gecirdi/253094