Bodrum'da geçen cumartesi günü tesirli olan sağanak yağmur, Akarca Deresi'nin taşmasına neden olmuş, 2 aylık nişanlı çift Milas Kısırlar Ortaokulu'nda sosyal bilgiler hocayı Billur Atik ile elektrik teknisyeni Çağlar Bencik hayatını yitirmişti. Bu üzücü vaka hala sıcakken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeniden fırtına ve sağanak yağış ihtarı yaptı.

Harekete geçen Bodrum Belediyesi yetkilileri de belediye hoparlörlerinden ve sosyal medya hesaplarından yurttaşları uyardı.

İhtarda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bodrum'da bu gece saatlerinden perşembe akşam saatlerine kadar çok güçlü ve şiddetli 51-100 kilogram/m2 sağanak ve gök hengameli sağanak yağış beklenmektedir. Güçlü yağışlarla beraber rüzgarın da güney güzergahlardan 70-100 kilometre/saat şiddetinde güçlü fırtına biçiminde esmesi beklendiğinden erişimde aksamalar, su baskın, su baskını, yıldırım, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi negatifliklere karşı dikkatli ve ihtiyatlı olunmalıdır" denildi.

METEOROLOJİ'DEN O ŞEHİRLER İÇİN DE İHTAR

Sivas, Kayseri, Yozgat, Kırşehir ve Nevşehir için güçlü rüzgar ve fırtına ihtarı yapıldı.

RÜZGAR SÜRATİNİN SAATTE 70 KİLOMETRE'YE ERİŞMESİ BEKLENİYOR

Meteoroloji 7'nci Bölge Müdürlüğü Bölgesel İhtar ve Varsayım Merkezi'nden yapılan söylemede yarın Nevşehir, Yozgat, Sivas etrafları ile Kırşehir'in merkez ve doğu ilçelerinde rüzgarın süratinin saatte 60, Kayseri ve etrafında ise 70 kmye erişmesi beklendiği bildirildi.

ÇATI UÇMASI, AĞAÇ YIKILMASI GİBİ NEGATİFLİKLERE KARŞI UYARDI

Güçlü rüzgar ve fırtına dolayısıyla yaşanabilecek karbonmonoksit zehirlenmesi, erişimde aksama, çatı uçması ve ağaç yıkılması gibi negatifliklere karşı ihtiyatlı olunması gerektiği ihtarında bulunuldu.

DHA / İHA