Hakkari Yüksekova’da evde uyuduğu sırada üzerine yan binadaki inşaatın harcı dökülen Kumru Konak, yatağa bağımlı hale geldi. Öğrencilerine doyamadan İzmir’e ailesinin yanına gönderilen Kumru öğretmen için yurt dışında tedavi onayı verilmedi. Kumru öğretmenin öğrencilerine kavuşabilmesi, kendi imkanlarıyla gitmek zorunda olduğu Almanya’daki tedaviye bağlı.
Çare Almanya'da ama onay gelmiyor

Türkiye’de bilinci kapalı hastaları tedavi edecek kliniklerin olmaması sebebiyle kardeşini Almanya’daki bir klinikte tedavi ettirmek istediğini ifade eden Ali Ekber Konak, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden ‘yurt dışında tedavi için uygundur’ raporu aldı, ancak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yurt dışında tedavi için uygun olmadığı raporunu verdi.

İnşaat firması ile davalık olduklarını ancak hala sonuçlanmadığını da söyleyen Konak, "Ailesinin, sevdiklerinin, öğrencilerinin umutlarını çaldı. Ne uğruna? ‘3-5 metrekare daha kazanayım’ diye” dedi.

Diri diri betona gömüldü

Üzerine tüm harcın dökülmesi nedeniyle kardeşinin kollarını ve bacaklarını kullanamadığını söyleyen ağabey Ali Ekber Konak, Kumru öğretmenin başından geçen olayı şöyle anlattı: “Kardeşimin oturduğu evin yan binasında inşaat yapılırken, bitişik nizam inşaat yapıldığı için üç tarafına kolon çakıp dördüncü tarafı da Kumru öğretmenin duvarına yaslamışlar. Artık mikserin fazla basıncından mı yoksa döktükleri harçtan mı kaynaklı bilmiyoruz ama Kumru’nun duvarı patlıyor. Bütün harç Kumru’nun üstüne boca oluyor.
İşçiler ilk başta ne olduğunu anlamıyor. Duvarın delindiğini ve harcın içeri doğru gittiğini anlıyorlar. Öncelikle inip kapıyı zorluyorlar. Kimse açmayınca tekrar 4. kata çıkıp Kumru’yu kendi çabalarıyla çıkarıyorlar. Kalbi durma noktasındayken hastaneye götürüyorlar. İlçe milli eğitim müdürünün yoğun çabasıyla helikopterle Van’da özel bir hastane getiriyorlar. Biz Van’da karşılaştık Kumru’yla ve 9 aylık bir yoğun bakım süreci oldu. Ardından eve gönderdiler.”