Kan dondurucu vaka, 27 Ocak pazar günü sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Van ’ın Tuşba İlçesi ’nde alana geldi.

ANNE VE BABASI BİR MÜDDET ÖNCE AYRILMIŞ

İddialara göre, 18 yaşındaki Ayşe A.'nın annesi ve babası bir müddet evvel aralarındaki şiddetli uyumsuzluk sebebiyle boşandı. Boşanma sürecinin ardından, annesiyle yaşayan Ayşe A. uyumlarını sağlamak için bir cümbüş merkezinde çalışmaya başladı. İşi nedeniyle evine geç giden genç kız ile annesi arasında sık sık tartışma yaşanıyordu. Cumartesi gecesi Ayşe A. yeniden konuta geç gidince annesiyle aralarında münazara çıktı.

“KONUTTA KIZIMI ÖLDÜRDÜM”

Lafçı gazetesinden Tugay Saday'ın haberine göre, Pazar sabahı karakola giden anne N.A. polise evinin anahtarını vererek “Kızımı öldürdüm, cesedi şu an konutta” dedi. Konuta giden takımlar, genç kızın cansız vücuduyla karşılaştı. Yapılan analizlerin ardından genç kızın cansız vücudu Adli Tıp Müessesesine kaldırıldı.

cinayet

ÜRPERTEN İFADE

İfadesinde; kızının cümbüş merkezinde çalışmasına karşı olduğunu anlatan anne N.A. ’nın “Konuta geç geldiği için tartıştık. Tartışma tutuşunca cinnet geçirerek Ayşe ’nin boğazına sarıldım. Kendime geldiğimde Ayşe ölmüştü” dediği bilindi.

BABA DA EMNİYET ’E GÖTÜRÜLDÜ

Anne N.A.'nın ifadesinin ardından Ayşe A.'nın babası da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

“VEFATIM ANNEMİN ELİNDEN OLACAK”

Ayşe A. ’nın dostları, “Ayşe yaşam dolu biriydi. Ama annesinin kesintisiz kendisine baskı uyguladığını söylüyordu. Bir hafta evvel Ayşe bize, ‘Bir gün vefatım annemin suratından olacak ’ demişti. Bunu söyledikten bir hafta sonra da bu vaka yaşandı. Bize hep, ‘Kızlarına hoş davranan annelerine çok özeniyorum ’ tasayı. Çok acı bir vaka” ifadelerini kullandılar.

Van Polisi'nin hadiseyle alakalı çok güzergahlı soruşturması devam ediyor.