Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan bu iddianamede, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne 8 Haziran 2015 tarihinde bir vatandaş tarafından yapılan ihbarda, Samanyolu TV’de yayınlanan Fetullah Gülen’in ’Tarih şuuru ve Sulh Ruhu’ adlı sohbetindeki konuşmalarından ötürü endişe duyması sebebiyle M.G. adlı vatandaşın şikayette bulunduğu ifade edildi.

6 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ VAR

Gülen’in televizyondaki konuşmasının emniyet mensuplarınca kaydedildiğini belirten bu iddianamede, şikayete konu Samanyolu Tv’de ’Tarih şuuru ve Sulh Ruhu’ logosuyla yayınlanan programa ait görüntü CD’sinin uzmanlar tarafından çözümlemesinin yapılarak savcılığa bir rapor sunulacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ’mağdur’ olarak bulunduğu bu iddianamede, "Soruşturma dosyasına yansıyan bilgi ve belgelerle şüpheli Fetullah Gülen’in Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik sarf etmiş olduğu sözlerle ’Cumhurbaşkanı'na hakaret’ ve ’Tehdit’ suçunu işlediği anlaşılmaktadır" ifadeleri kulanıldı.

Fetullah Gülen hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Tehdit" suçlarından toplamda 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Dava'nın sonuçlanması bekleniyor.