Vezneciler'de 6'sı polis 11 kişinin hayatını kaybettiği saldınırın faillerini bulmak için güvenlik ekiplerince geniş çaplı operasyon başlatıldı. 

Soruşturma uyarınca çevredik güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtarı saniye saniye lzlendi. 

Görüntüler Habertürk ulaştı. Ele geçen görüntülerde canlı bomba kadın ve organize erkek terörist görünüyor. 2 terörist otoparktan çıkarken birlikte görünüyor. Kadın terörist başka bir gün de ise tek başına geldiği görünüyor.

TEK BAŞINA KEŞİF İÇİN GELDİ İDDİASI
Güvenlik ekipleri görüntülere ulaştıktan sonra kimlik belirleme çalışmalarına başladı. Kadın bombacının Mardin Kızıltepe nüfusuna bağlı olduğu belirlendi. 

PKK’nın, kadın bombacıyı 1 aylık eğitimin ardından bombacı olmaya ikna ettiği, kadının suç kaydının bulunmadığı öğrenildi. Kadın teröristin 20 gün önce İstanbul’a geldiği ve son 1 haftadır olay yerinde keşif yaptığı, istihbarat topladığı belirlendi.

ORGANİZATÖRLER YDG-H’Lİ
Kamelarda görüntülenen erkeğin ise, terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu ve 2 yıl önce Diyarbakır’da cezaevinden çıktığı saptandı.

Polis, saldırının organizasyonunda görevli 4 kişinin YDG-H üyesi olduğunu tespit etti. Otomobilin kiralanarak bombalı araç haline getirilinceye kadar tüm aşamalarını ortaya çıkartan polis, patlamada kullanılan araca bomba düzeneklerinin deBağcılar’da yerleştirilerek Mercan’da bulunan katlı otoparka götürüldüğünü belirledi.

11’İNCİ CENAZE ORTADA KALDI
Saldırıda hayatını kaybeden ve kimliği belirlenemeyen 11’inci kişi, halen Adli Tıp Kurumu’nda bulunuyor. Üzerinden kimlik çıkmayan 45-50 yaşlarındaki kişinin çekik gözlü, sünnetli, 45-50 yaşlarında olduğu öğrenildi. Emniyet yetkilileri, Adli Tıp’ta bulunan kişinin yabancı uyruklu Müslüman ya da evsiz bir kişi olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Vücut parçaları bulunan kadın teröristle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Habertürk