Dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sunmuş olduğu WhatsApp Web uygulaması sayesinde oldukça dikkat çekmektedir. Birçok kişi WhatsApp Web’in nasıl kullanıldığını merak etmektedir. Peki WhatsApp Web nedir? WhatsApp Web nasıl kullanılır? WhatsApp Web’e uygulama üzerinden nasıl giriş yapılır? WhatsApp Web’e tarayıcı üzerinden nasıl giriş yapılır?

Sosyal medya uygulamalarının yaygın olarak kullanılması ile hayatımıza giren ve mesajlaşmanın yanı sıra sesli ve görüntülü arama, fotoğraf, belge, ses kaydı, konum gibi paylaşımların yapılabildiği WhatsApp, gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından kullanılmaktadır. WhatsApp’ın en çok kullanılan özelliklerinden biri de WhatsApp Web uygulamasıdır. Birçok kişi WhatsApp Web uygulamasının nasıl kullanıldığını merak etmektedir. İşte tüm detayları ile WhatsApp Web nasıl kullanılır sorusunun cevabı…

WhatsApp Web nedir?

Hayatımızın her anında kullandığımız birçok sosyal medya uygulaması vardır. Kullandığımız bu uygulamaların başında dünya çapında milyonlarca insan tarafından aktif olarak kullanılan WhatsApp uygulaması gelmektedir. WhatsApp, birçok kişi tarafından kullanılan dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak bilinmektedir. Yazılı mesajın yanı sıra sesli mesaj, fotoğraf, video, konum, belge paylaşımı gibi özellikleri de içinde barındıran WhatsApp, kullanıcılarına sesli ve görüntülü arama imkanı da sunmaktadır. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra WhatsApp’ın en çok kullanılan bir diğer özelliği ise WhatsApp Web uygulamasıdır. Kullanıcılar bu özellik sayesinde WhatsApp uygulamalarını bilgisayarları veyahut tabletleri üzerinden kolaylıkla kullanabilmektedirler.

WhatsApp Web’e nasıl giriş yapılır?

iOS, Android ve Windows işletim sistemine sahip telefonlar vasıtasıyla kullanılabilen WhatsApp Web masaüstü uygulaması birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. WhatsApp Web’e giriş yapmak için şu adımlar takip edilmelidir;

Öncelikle WhatsApp Web uygulaması Mac veyahut Windows bilgisayarlara indirilebilmektedir.

Masaüstüne indirilen WhatsApp Web uygulamasına giriş yapılır. Ekran’da sol kısımda yer alan WhatsApp Web seçeneğine tıklanarak sürece başlanır.

Ekrana gelecek QR kodu telefonumuzda yer alan WhatsApp uygulaması üzerinden taratılması gerekmektedir. Android telefonlarda, WhatsApp uygulamasında sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklanarak WhatsApp Web sekmesine basılır. Daha sonra burada açılan ekranı kamera vasıtasıyla bilgisayarda yer alan QR kodu okumak için kullanmamız gerekir. Bu sayede WhatsApp Web’e girilmiş olunur. iOS telefonlarda ise sağ alt köşede yer alan Ayarlar kısmına tıklanılır. Daha sonra açılan ekranda “Bağlı Cihazlar” sekmesine girilir. Burada yer alan “Cihaz Bağla” seçeneğine basılarak ekranda açılan pencere vasıtasıyla bilgisayarda yer alan QR kod okutulabilir.

WhatsApp Web uygulamasını masaüstüne indirmek istemeyen kullanıcılar, internet üzerinden herhangi bir arama motoru vasıtasıyla “www.whatsapp.com" adresine giderek aynı işlemleri gerçekleştirebilir.