Work and travel yurt dışına gitmek bu hayatın deneyimlemek isteyen her öğrencinin üniversite son sınıfta gittiği eğitimdir. Work and travel yapmaya giden her öğrenci istediği işte çalışarak daha fazla para kazanabilir. Bu nedenle birçok öğrenci istenen şartları yerine getirerek Amerika’ya gitmeyi tercih eder. Work and travel her öğrenciye avantajlar sunuyor. Bu nedenle iyi değerlendirmek de fayda var.
Work And Travel Başvuru
Worl and travel için başvurular üniversitelerin tatile girdiği zaman yapılır. Öğrenci yaz döneminde work and travel yapmaya giderler. Başvuru süreci uzun süreceği için çok önceden tamamlanması gerekir. Yapılan işler de farklı olacağı için bunlar çok daha önceden belirlenir ve öğrenciler de işlere yerleştirilir.
Work And Travel Nasıl Yapılır?
Öğrenciler work & travel yapmak istediği zaman ülkemizde hizmet veren iyi firmaları seçmelidir. Başvuru süreci için herhangi bir ücret verilmez. Ancak yarı yolda kalmamamız için mutlaka kaliteli anlamda hizmet veren firmaları tercih etmek gerekir. Başvuru yaparken belirlenen şartları da mutlaka yerine getirmek gerekir. En büyük şartı ise üniversitenin son sınıfında olmaktır. Onun dışında hiçbir öğrenci başvuruda bulunamaz.
Başvuru sürecinde sizlerden bazı evraklar talep edilir. Bu evrakları eksiksiz bir şekilde firmaya dönmeniz gerekir. Genellikle başvuru süreci aylar boyunca sürdüğü için süreç biraz uzayabilir. Ancak yine de birçok öğrenci Amerika’ya gitmek için başvuru da bulunabiliyor.