Twitter, artık sesli tweetler için altyazı desteğini getirdi. Sesli bir Tweet paylaştığınızda eğer iOS kullanıyorsanız altyazıları görebilirsiniz.

Twitter, bundan böyle sesli tweetler için altyazı desteğini getirdiğini duyurdu. Twitter ilk olarak Haziran 2020‘de sesli Tweet özelliğini başlatmıştı. Fakat o zamanlar bazı kullanıcılar göre altyazılar olmadığı için çok artı eleştirildi.

YALNIZCA IOS'TA VAR

Sesli bir Tweet paylaştığınızda eğer iOS kullanıyorsanız altyazıları görebilirsiniz. Şimdilik kısıtlı sayıda dil destekleniyor. Sesli Tweet’lerde desteklenen diller şu şekilde; İngilizce, Japonca, İspanyolca, Portekizce, Türkçe, Arapça, Hintçe, Fransızca, Endonezyaca, Korece ve İtalyanca. Sesli Tweet‘lerde altyazı desteklenen dillerde otomatik olarak oluşturulacak. Sesli Tweet’teki altyazıları görmek için Tweet penceresinin sağ üstteki köşesindeki CC simgesine tıklayabilir veya dokunabilirsiniz. Altyazılar sadece güncellemeden daha sonra atılan Sesli Tweet’lerde görünür.

Sesli Tweet’ler özelliği başlatıldığında, Twitter’da erişilebilirlik için özel bir ekip olmadığı ortaya çıktı. Bunun yerine, çalışanların erişilebilirlik özelliklerini eklemesi için gönüllü olmaları gerekiyordu. Twitter bu durumu çözerek, Eylül ayından erişilebilirliğe hedefe kilitlenmek için ekipler oluşturduğunu duyurdu.

Twitter‘ın küresel erişilebilirlik başkanı Gurpreet Kaur yaptığı açıklamada, “Twitter’ı herkese erişilebilir kılmak için devamlı çalışmalarımızın bir parçası olarak iOS’a sesli Tweet’ler için otomatik altyazılar sunuyoruz. Hâlâ erken olmasına ve ilk ilk olarak olmayacağını bilsek de, hizmetimiz genelinde erişilebilirliği genişletmek ve yükseltmek için attığımız birçok adımdan biri ve gerçekte kapsayıcı bir hizmet oluşturma yolculuğumuza devam etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Yalnizca-IOS-ta-var-Twitter-yeni-ozelligini-acikladi/253085