YALOVA Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde çıkan yangın, maddi zarara yol açtı. 3 ayrı noktada başladığı belirtilen yangının sabotaj sonucu çıkarılmış olabileceğinden endişe ediliyor.
Yalova Belediyesi nin Gaziozmanpaşa Mahalledindeki Yaş Sebze ve Meyve Hali’ndeki sandık depolama kısmında akşam saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, ihbar üzerine olay yerine Yalova Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden 5 araç, yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu yangını kontrol altına alarak tamamen söndürdü. Yangın, elektrik tellerine hasar verince, kente bir süre elektrik verilemedi.
Yalova Belediye Hali Müdürü Muhammet Öztürk, sabotaj ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, “Birilerinin gelip fotoğraf çektiği gibi duyumlar var.
Konuyla ilgili araştırma yaptık. Buradaki yangın üçüncü oldu. Emniyet güçleri de konuyla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Yananlar sadece kasa. 200-300 bin lira bir zarar gözüküyor. Biz burada sabotajdan şüpheleniyoruz. Depo her iki tarafı da kapalı bir yer, fakat yangın 3 ayrı yerden birden çıktı” dedi.
Mahalle sakinleri, halin yerinin değiştirilmesini isterken, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.