Yaprak Biti Nedir?

Bitkilerin bünyelerinde barındırdıkları bir özsuları vardır. İşte yaprak biti de sebze ve meyvelerde bulunan bu özsuyu emer. Özsuyunu kaybeden bitki ise sağlıklı şekilde yetişemez. Bu bitler aynı zamanda sebze, meyve veya yaprak üzerin yapışkan bir dokunumda oluşmasına neden olurlar. Bu durumda yine gelişimi olumsuz etkiler. Bitler çok hızlı üreme özelliğine de sahiptirler. Bu sebeple de zamanında müdahale edilmesi son derece önemlidir. Müdahale yöntemleri ise çeşitlilik gösterir.

Yaprak Biti İle Mücadele Yöntemleri

Bu zararlı böcekle mücadele edebilmenin en etkili yolu öncesinden önlem almaktan geçer. Yaprak biti oluşumuna engel olmak adına yetiştirme alanı bakımlı ve kontrollü olmalıdır. Yabani otlar mutlaka temizlenmelidir. Eğer bitin yumurtaları öncesinde tespit edildiyse o kısım kesilmelidir. Zamanında müdahale imkânı içinde çok sık ekim yapılmamasına özen gösterilmelidir.

Kimyasal olarak mücadele edilmek isteniyorsa da genellikle çiçeklenmeden önce ilaçlama yapılır. İlaçların dozları ve zamanları tabi ki bitkinin türüne göre değişiklik gösterir. Bu sebeple daha sağlıklı ve net bilgiler edinmek için https://www.hortiturkey.com/zirai-mucadele/elma-armut-ve-ayvada-yaprakbitleri adresi ziyaret etmek çok daha doğru olacaktır.