Yemeksepeti CEO'su Nevzat Kültürlü sosyal medyada bir restoran sahibiyle tartıştı. Lokanta sahibi, Getir uygulamasının ödemeleri hemencecik yaptığını söyleyince Nevzat Açık Fikirli, "Biz pek varlıklı değiliz" diye karşılık verdi.

Korona virüse karşısında alınan tedbirler nedeniyle sadece paket servis yapabilen bir restoran sahibi, Twitter hesabından Yemeksepeti CEO’su Nevzat Okumuş’a “Bünyenizde çalışan restoranların ödemesini niçin her ay geciktiriyorsunuz? Yüzde 38 ve fazlası komisyonunuzu hemen alıyorsunuz. Müşteriden de ödemeyi derhal alıyorsunuz. Lakin bizi paramızı alabilmek için yalvartıyorsunuz! Haram zıkkım olsun” diyerek eleştiride bulundu. 

“YÜZDE 34 KOMİSYON ALIYORSUNUZ”

Lokanta sahibi, “Joker açıyoruz. 45 TL tutar 25 TL'ye iniyor. Siz listeleme için 5.90 kesiyorsunuz. Üstüne komisyonunuz olan yüzde 34'ü alıyorsunuz. Ona rağmen biz ürünleri gönderiyoruz. Lakin siz ayda 2 kere yapmayı vadettiğiniz ödemeyi hiçbir ay zamanında yapmıyorsunuz. Bu ay dahil! Pandemide lokanta olarak ayakta kalmaya, kira ve personel giderlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Mahsul tedariğine peşin para para ile devam ediyoruz. Peki siz her yer kapalıyken paket servis ile gönderdiğimiz yemeklerin ücretini ödemezseniz biz nasıl devam edeceğiz?” dedi.  Yemeksepeti CEO'su Nevzat Okumuş'dan Getir'e gönderme: Biz böylece zengin değiliz

“KURYE HİZMETİNİ KOMİSYON GİBİ GÖSTERİYORSUNUZ”

Lokanta sahibine sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Nevzat Aydınlatılmış, “Yemeksepeti'nin sıradan komisyonu yüzde 8 civarı. En yüksek komisyon ise yüzde 12. Kurye servisi hizmetini komisyonmuş gibi gösteriyorsunuz. Kendi kuryenizi kullanırsanız böyle bir sorun kalmaz, yüzde 10 kurul verirsiniz. Paralar her on beş günde bir kesilen fatura üstüne yatırılıyor. Bu ay bayrama ve 19 Mayıs'a denk gelinmesine rağmen yeniden beş iş günü içinde yatırılıyor. Tahminim pazartesi hepsi ödenmiş olur” dedi.

ÖDEME ÇİZELGESİNİ PAYLAŞTI

Ödeme çizelgesi paylaşan lokanta sahibi ise, “Tarihleri burada görebilirsiniz. Bugün ayın 22'si. Pazartesi 24'ü. 1 haftalık bir gecikme için bunların tümü bahane ne yazık fakat. Renkli işaretlenen yerlerde de kesilen ücret sonrası alacağımı görebilirsiniz. Teşekkür Ederim” ifadesini kullandı.

Açık Fikirli da “Gecikme yok ancak. Beş iş günü bayan. Keza o parayı da biz hemencecik almıyoruz, banka anlaşmasına tarafından 28-32 günde alıyoruz. Yani size önce ödeme gerçekleştirmek için komite ödüyoruz” şeklinde bir cevap verdi.

Lokanta sahibi, Getir uygulamasının ödemeleri hemen yaptığını söyleyince Nevzat Aydın, “Bankacılık sistemine müdahale edemem ne yazık ki. Kendi marjından vazgeçmek isterse ödeyebilir. Biz böylece zengin değiliz” 

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Yemeksepeti-ve-Getir-polemigi-fahis-komisyonlari-ortaya-cikardi/250821