Cumhurbaşkanlığı teşkilatı ile bazı bakanlıkların teşkilat yapıları ve hizmet ünitelerine ait tertip etmelerin yer aldığı kararname Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlandı.

Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Mali Kabahatlerle Çaba Koordinasyon Heyetinde Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürü misyon alacak.

Kararnamedeki bir başka farklılıkla Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünün misyon ve yetkilerine ait tertip etme yapıldı.

Bu kapsamda Türkiye'nin tanıtımına müteveccih yurt dışında yapılacak mülk ve hizmet alımlarında alım yapılacak olan ülkedeki piyasa koşullarının gerektirmesi ve ehemmiyetli maliyet avantajı sağlanması halinde kontratında belirtilerek, Kültür ve Turizm Bakanının onayı ile yüklenme meblağının tamamına kadar yükleniciye bütçe dışı avans olarak ön ödeme yapılabilecek.

Bakan onayında güvence alınıp alınmayacağı ayrıca belirtilecek ve ön ödemeye ait usul ile temeller Bakanlıkça çıkarılacak idaremelikle tanımlanacak.

"AYNI KAMPÜSTEKİ SAĞLIK KURUMULARIN YÖNETİMİ İÇİN KOORDİNATÖR BAŞHEKİM

Sıhhat Bakanlığı bünyesindeki sağlık kurumuların yönetimi ve teftişine ait tertip etmede ise aynı kampüs içinde birden fazla sağlık kurumu bulunması gidişatında bu sağlık kurumuların ortak yönetimi için bir koordinatör başhekim görevlendirilebilecek.

Koordinatör başhekime bağlı olarak her bir sağlık kurumunun tıbbi hizmetleri ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürütmek üzere başhekimlikler oluşturulabilecek. Sağlık Kurumuların yönetimsel ve mali, sıhhat bakım ve öteki yardım hizmetleri koordinatör başhekime bağlı müdürlüklerce alakalı sağlık kurumu başhekimliği ile iş birliği içinde yürütülecek.

Lüzum halinde her bir sağlık kurumunda yönetimsel ve mali hizmetler müdürlüğü hariç olmak üzere müdürlükler kurulabilecek. Bu biçimde idare organizasyonu kurulan sağlık kurumuların idaresine ve işleyişine ait usul ve temeller Sıhhat Bakanlığı tarafından tanımlanacak.

Sıhhat Bakanlığı ile üniversiteler tarafından beraber kullanılan eğitim ve araştırma sağlık kurumularına, profesör veya doçent unvanını haiz ya da hekim öğretim abonesi ya da eğitim vazifelisi kadrosunda bulunan doktorlar başhekim olarak ceddilebilecek.