Afiyet Bakanlığı'nın açıkladığı 17 Temmuz Cumartesi gününün corona tablosuna kadar son 24 saatte 38 kişi hayatını kaybetti. Günlük vaka sayısında ise düne kadar büyük çoğaltma yaşandı.

Afiyet Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 17 Temmuz verilerine kadar, 234 bin 161 deneme yapıldı.

YENİ VAKA SAYISINDA KORKUTAN ARTIŞ

Son 24 saatte, 7 bin 666 yeni vaka saptama edilirken 38 birey hayatını kaybetti. öte yandan 5 bin 490 birey de sağlığına kavuştu.

BAKAN KOCA’DAN AŞI ÇAĞRISI

Güncel tabloyu sosyal medya hesabından ifade eden Afiyet Bakanı Fahrettin Koca, “Bayrama eksik kaldı. Bayram öncesi 18 yaş ve üzeri nüfusun asgari bir doz aşı olması hedefimiz için gayret edelim. Aşı ile salgını gündemden çıkaralım” dedi.

AŞILAMADA SON KOŞUL

Güncel verilerde, salgına aleyhinde aralıksız aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna tarafından, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 62.61, ikinci doz ortalaması yüzde 32.79, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 62 milyon 816 bin 975 oldu.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Kültürlü, İzmir, Bilecik.

Minimum aşılama oranına sahip iller; Bitlis. Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır, Gümüşhane

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Yeni-vaka-sayisinda-korkutan-artis-7-bin-600-u-asti/253088