Beyoğlu Sururi Mehmet Efendi Mahallesi'nde İran tebaalı S.A adlı kişinin evine değişik tarihlerde hırsız girdi. Bunun üzerine harekete geçen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü takımları, etrafta bulunan güvenlik kamera kayıtlarını araştırıp bireylerin eşkallerini tespit etti. Güvenlik kamera kayıtlarından eşkali tespit edilen hırsızlardan biri olan Ö.Ü. adlı erkek kişi, 19 Ocak günü Beyoğlu Tarlabaşı Çukur Mahallesi'nde tutularak nezaretine alındı.

Nezaretine alınan kişinin daha evvel “hırsızlık”,”isteyerek yaralama” gibi mevzulardan olmak üzere toplam 8 kabahat kaydı bulunduğu tespit edildi. Emniyette operasyonları biten kişi 20 Ocak günü sevk edildiği adli makamlarca hapsedildi.

AW605006_02

Hırsızın binaya örümcek gibi tırmanıp girişi güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydolundu. Görüntülerde, bir bireyin binanın önüne geldiği görülüyor. Bir vakit çevreyi kolaçan eden kişi kimsenin olmadığından emin olduktan sonra binaya sanki örümcek gibi tırmanıyor. Daha sonra da kendisini altta bekleyen dostuna konuttan çaldıklarını pencereden atıyor. Altta bekleyen öteki hırsız da atılan eşyaları alıp gidiyor. İHA