Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Şubat Cuma günü toplu açılış merasimi ve mahallî tercih çalışmaları kapsamında Sivas'a ziyarette bulunacak. Sivas Valisi Salih Ayhan, tertip ettiği basın buluşması ile Erdoğan'ın gelişiyle alakalı basın üyelerine bilgi verdi. Sivas Valiliği Vali Ahmet Muammer Bey Salonu'nda asıllaştırılan buluşmada konuşan Vali Ayhan, Cuma günü hakikatleştirilecek ziyaret evveli ilçe kaymakamları ile beraber son gidişatı değerlendirmek için toplandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk olarak Sivas'a gelmesinin çok anlamlı olduğunu kaydolan Ayhan, "Bundan dolayı çok mutluyuz. Sivas Kongresi'nin 100 ’namcı senesinde ulusal gayretin esaslarının atıldığı Sivas ’ta çok coşkulu ve heyecanlı bir sene bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın da Sivas'a gelerek toplu açılışları yapacak olması bizleri çok mutlu etti. Bununla alakalı çalışmalarımızı süratli bir biçimde gözden geçiriyoruz.
Cumhurbaşkanlığımıza açılışlarla alakalı bilgi anekdotlarını aktardık." dedi.

Erdoğan'ın son olarak 10 Aralık 2017 tarihinde Sivas'a ziyaret reelleştirdiğini anımsatan Ayhan, "O günden bu güne kadar inşaatı biten ve hizmete açılan toplam sayısal büyüklüğü 1 milyon 421 bin liralık yatırımı Cumhurbaşkanlığı makamına talep ettik. Onların taktiri ile allahın izniyle Cuma günü öğleden sonra açılışlar hakikatleşmiş olacak. Ayrıca bir o kadar da inşaatı devam eden yatırımlar var. Dolayısı ile 1 sene 2 ay gibi kısa zaman içerisinde yatırımların şehrimize kazandırılmasından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükumet yetkililerimize müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tüm hazırlıklarımızı gözden geçirerek Cumhurbaşkanımıza şehrimizin temennileri noktasında dosyalarımızı hazırladık. Allahın İzniyle Sivaslılar da buna yakışır biçimde sayın Cumhurbaşkanımızı karşılaşacak." diye konuştu.

Ayhan, Sivas kamuoyunun beklediği hususlar noktasında hoş bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Bununla alakalı pozitif dönüşler alacağımıza inancımız bütündür. Özellikle sanayi, imal, tarım ve eğitim camiasının beklediği hususlar ile alakalı Allahın İzniyle buraya geldiğinde sayın Cumhurbaşkanımıza arzlarımızı, heveslerimizi, temennilerimizi talep edeceğiz." biçiminde konuştu.

Ayhan, emniyet ve asayiş mevzusunda her türlü temkinlerin alındığını belirterek yurttaşların miting alanına rahat gelmesi için çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

Erdoğan'ın toplu açılışları reelleştireceğini aktaran Ayhan, valiliği ziyaret edeceğini ve Cuma namazını Sivas ’ta kılacağına sözlerine ilave etti.

Kaynak: İHA