Erzincan Havaalanı’na eski Başbakan Şimşek Akbulut’un ismi verildi

İsim değişikliği sebebiyle düzenlenen törende konuşan Akbulut'un kızı Çiğdem Kırca, "Bu havalimanının Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı olarak adlandırılmasından nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Nisan'da hayatını kaybeden eski Başbakan ve TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'un isminin Erzincan Havalimanına verileceğini bildirdi.

Erzincan Havalimanı’nın isminin değiştirilmesiyle ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonradan isim değişikliği bugün akşam yapılan törenle gerçekleştirildi.

Erzincan’da düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Şimşek, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Akbulut ailesi ve çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Vali Mehmet Makas, Erzincan'ın yetiştirdiği bir devlet adamına vefa gösterildiğini söyledi. Akbulut ailesi namına konuşan Şimşek Akbulut'un kızı Prof. Dr. Çiğdem Kırca, "Sevgili babamız gençlik yıllarından başlayarak hayatının son anına dek ülkeye hizmet için çalışmıştır. Ülkemizde fazla onurlu görevleri yerine getirmek ona talih olmuştur. Bu havalimanının Erzincan Yıldırım Akbulut Havaalanı olarak adlandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Yildirim-Akbulut-un-adi-Erzincan-Havalimani-na-verildi/253170