Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Mirzaçelebi Semtinde alana geldi. İddiaya göre, Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına FETÖ/PDY müteveccih yapılan bir işlemde komiser takviyecisi Soner O. nezaretine alındı.

Soner O. terör örgütü abonesi olmak ve teşkilatın saklı bağlantı ağı olan ByLock'u kullanmak kabahatlerinden suçlanmasına başlandı.

6 SENE 3 AY MAPUS CEZASI VAR

Soner O. bir zaman tutuklu suçlandıktan sonra tutuksuz suçlanmak üzere hür vazgeçildiği davada 6 sene 3 ay mapus cezası aldı. Ayrıca işten de ihraç edildi. Mapus cezası netleşen Soner O.nun aranması çıktı. Ancak Soner O. Kayseri'den Adana'ya gelerek burada Suriyelilerin yoğunlukta olduğu bölgede Suriyeli gibi yaşamaya başladı.

SAHTE KİMLİK KULLANDI

Kendisine de Hünkar K. adına bir sahte kimlik yaptıran Soner O. tutulmayacağını düşündü. Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü takımları Soner O.'nun yaşadığı semtte yabancılara müteveccih uygulama başlattı. Bu uygulama sırasında polisler, yabancı tebaalı kişilerin kimliklerin tek tek denetledi. Bu arada polis Soner O.'yu da durdurarak kimlik sordu. Soner O., Hünkar K. ismine tertip edilmiş sahte kimliği polise verdi.

POLİS 'SAHTE' DEYİNCE KAÇMAYA BAŞLADI

Polis kimliği hakimiyet ederken çok yeni olduğu için şüphelenip "bu kimlik sahte" deyince Soner O. kaçmaya başladı. Polis de Soner O.'nun arttan koşarak kovaladı. Kısa süren kovalama sonrası Soner O. ara caddelerde tutuldu

Daha sonra emniyete getirilen Soner O. harekâtlarının ardından evvel adliyeye daha sonrada cezaevine götürüldü.

İHA