"Devlet yasakların uygulamasında çifte standart durumunun oluşmasına bal gibi sebep oldu"

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Koronavirüs salgınınıyla uğraş zarfında alınan bütün kapanma kararı sürerken düzenlenen binlerce kişilik İsrail’i protesto eylemlerini eleştirdi. Evinin önünde kimsesiz arabasını yıkayan adama suç oluşturan kesilmesini andıran Yılman, “Yalan değil içim cız etti. Çünkü kanun kanundur. Kişiye, sebebe, duruma göre fark göstermez, gösteremez!” dedi.

“Kusura bakılmasın fakat her ne sebep olursa olsun kapatma yasaklarına uymadığı için cinayet kesilmiş vatandaşın bundan böyle o cezayı mahkemeye taşıyıp şikâyet etmesi anasının ak sütü gibi helaldir!” diyen Yılman, devamında şunları kaydetti:

“Oysa kendimce buna lüzum kalmamalı. Vatandaş gereksizce mahkeme koridorlarına taşınmadan bu iş çözülmeli. Bugüne değin kapatma yasakları gereği kesik tüm cezalar yok sayılmalı. Şunu da bildirmek istiyorum son olarak… Devlet adaleti tesis etmekle mükelleftir.

Kanunu uygularken vatandaşların gerekçelerine alt olarak ayrım yapamaz. “Fakat onların bu yasakları ihlal etmesinin sebebi fazla hassas bir konu yüzünden!” deyip de kapatma kurallarının ihlalini görmezden gelemez. Ama geldi.

Devlet bile/isteye yasaların, yasakların uygulamasında çifte standart durumunun oluşmasına bal gibi sebep oldu. O yüzden de sadece kaide ihlali yaptığı için canice kesilen vatandaşa yok… Günlerdir yasaklara uyacağım diye kafasını kapıdan dışarı çıkarmayan vatandaşına da büyük bir özür borçlu bu devlet!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Yilman-Vatandasa-kesilen-cezalar-artik-hukumsuzdur/250319