Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Yılmaz Özdil ’in "Mustafa Kemal" kitabının özel baskısının 2 bin 500 liradan satışa sunulmasına tepki gösterdi. “Büyük Gazi ’nin yaşamı üzerinden miras avcılığı yapması büyük bir utanç vesilesidir” diyen Ateş, Türkiye genelinde 1881 adet “Söylev” dağıtacaklarına söyledi.

Yazılı söyleme yapan Ateş, “Ülkücü Türk gençliği, Atatürk ’nam yaşamına bir dramatiğe gözü ile bakarken yolu, doğrultuyu muhakkak olmayan ancak dilinden de Büyük Gazi ’yi düşürmeyen anlayışların teşvikçisi ve methedicisi, kalemini Türk milliyetçiliğinin önüne bir mani olarak koymaya çalışan bir adın Atatürk ’ü parasal bir dramatiğe olarak gören davranışı Türk Milliyetçilerini üzmüş, bu anlayışların Atatürk sevdalarının ise arkası gayelerine bir paravan olduğunu yine göstermiştir” ifadelerini kullandı.

"MİRAS AVCILIĞI UTANÇ VESİLESİ"

Mustafa Kemal Atatürk ’nam Söylev kitabını fiyatsız olarak dağıtacaklarını belirten Ateş, söylemesini şöyle sürdürdü:

“Mehmet Akif ’in hicabından İstiklâl Marşı ’nı Safahat ’ına almamasını kavrayamayan anlayışın Büyük Gazi ’nin yaşamı üzerinden miras avcılığı yapması büyük bir utanç vesilesidir. Bu vesile ile alakalı kitabın 1881 adet ‘özel basım ’ olarak hazırlanması ve tanesi 2500 TL ’den satılacak olmasına tepkimizi ortaya koymak üzere Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak 1881 adet Söylev ’u yurdumuzun muhtelif bölgelerinde fiyatsız bir biçimde dağıtacağımızı ifade ediyoruz.”