Zaman Gazetesi, Zaman.com.tr ve Cihan Haber Ajansı’nın yer aldığı Feza Yayın Grububa atanan kayyumdan flaş bir karar geldi. Medyaradar’ın haberine göre Feza Gazetecilik A.Ş.ye kayyum olarak atanan  Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan; Zaman Gazetesi ile onun internet sitesi, Küre.tv, Cihan Haber Ajansı’nın (CHA) kapatılmasına karar verdi.  Feza Yayın Grubuna bağlı medya organlarının 15 Mayıs itibariyle kapatılacağı içaıklandı.
ZAMAN GAZETESİ’NİN YAYIN HAYATI
Gazete, 3 Kasım 1986 tarihinde Fehmi Koru’nun yönetiminde yayın hayatına başlamıştır. 2001- Ekim 2015 arasında Ekrem Dumanlı genel yayın yönetmenliği yapmıştır. Daha sonra, Cihan Haber Ajansı eski genel müdürü Abdülhamit Bilici genel yayın yönetmeni olmuştur. 4 Mart 2016 tarihinde İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği talebiyle Feza Gazetecilik’e kayyım atanması sonucunda Zaman gazetesinin de yönetimi değişmiştir.
Zaman’da 12 yıl başyazarlık yapan Fehmi Koru 1998’de Zaman’dan ayrılmış, Kasım 2007’de ise Zaman Grubu’na bağlı olarak İngilizce yayın yapan Today’s Zaman’da yazmaya başlamıştır. Fehmi Koru Şubat 2011’de tekrar Zaman gazetesinde yazmaya başlamış, Temmuz 2011’de ise Star’a geçmesi sebebi ile Zaman’daki yazılarını sonlandırmıştır.
Gazetenin kuruluş kadrosunda yer alan diğer bir yazar olan Tamer Korkmaz ise 2007’nin sonlarında Zaman ‘dan ayrılmıştır.
Etyen Mahçupyan 2007’de Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından Agos gazetesi genel yayın yönetmenliğini üstlenmesi sebebiyle sürekli yazılarını sonlandırarak misafir yazarlığa geçmiş, daha sonra tekrar normal yazarlığa başlamıştır.
Haziran 2008’de Taraf gazetesine transfer olan Leyla İpekçi, Temmuz 2011’de Zaman gazetesindeki köşesine geri dönmüştür.
Gazetenin uzun süreli diğer yazarlarından Nuh Gönültaş 2002 sonlarında Tercüman gazetesine geçmesi, Eyüp Can 2004’te yeni oluşturulan Referans gazetesinin başına getirilmek üzere Doğan Grubu tarafından transfer edilmesi, Nevval Sevindi Nisan 2007’de aktif siyasete atılması, Alev Alatlı Şubat 2008’de gazete yayımlanması için gönderdiği bir yazının basılmaması, Nihal Bengisu Karaca Şubat 2009’da ve Elif Şafak Nisan 2009’da Gazete Habertürk’e geçmeleri sebebi ile bu gazeteden ayrılmışlardır. Hüseyin Hatemi ve Mehmet Şevket Eygi diğer eski yazarlardandır.
CİHAN HABER AJANSI
Cihan Haber Ajansı (CİHAN), yayın hayatına 1 Ocak 1994 tarihinde başlayan, uydu ve İnternet üzerinden 24 saat aralıksız yazılı, fotoğraflı ve görüntülü haber servisi yapan Türk haber ajansı. Feza Gazetecilik A.Ş. grubuna aittir. Güncel, politik, ekonomik, dış haberler, sanat-magazin ve spor alanlarında haber üreten Cihan Haber Ajansı, kendi bilgilerine göre günde ortalama 450 yazılı haber, 400 fotoğraf, 180 fotoğraflı haber ve 85 görüntülü haber servis etmektedir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen kayyum atama talebi üzerine İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği 7 Mart 2016’da Cihan Haber Ajansına 3 kayyum atanması kararını almıştır.
Türkiye’de yayın yapan ulusal televizyonların %78’ine, ulusal gazetelerin %53'üne haber servisi yapan Cihan Haber Ajansı’nın, çok sayıda yerel gazete ve televizyon abonesi, İnternet haber siteleri ve radyo aboneleri bulunmaktadır. Yabancı elçilikler, ekonomi örgütleri, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel şirketlere de haber akışı sağlanmaktadır. Ayrıca 1997 yılından itibaren Arapça olarak yayın hizmeti verilmektedir.
Türkiye’nin 81 il ve 284 büyük ilçesinde hizmet vermekte, ayrıca Orta Asya, Ortadoğu, Balkan ülkeleri, Avrupa, Güney Amerika, Afrika ve Uzak Doğu’daki birçok ülkede muhabir bulundurur. 31 ülkede bürosu, 55 ülkede muhabiri ile ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarına canlı yayın ve bant geçiş imkânları sunmaktadır.
Cihan Haber Ajansı ile çalışan uluslararasi kanallar arasında CNN International, BBC, ABC, Reuters, APTN, Globecast, Abu Dhabi Tv, ARD, TF1, RAI, TVE, Antenna 3, Nos Tv, IRIB, Lider Tv, NHK, Sawatel, TVR, Invidex, SVT, LBC Sat, C1R, Sky TG 24, MEN Dubai, Pro Tv, Al Manar, El Alam, Antenna 1, Mediasat bulunmaktadır.