Kadın Kanserine Karşı Pedal Çevirdi

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı ile Avrupa Jinekoloji Onkoloji Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen ‘Kadın Kanserleri Farkındalığı Bisiklet Turu' etkinliği kapsamında, yüzlerce vatandaş kadın kanserine karşı pedal çevirdi. Viyana’dan bisikletleriyle yola çıkan gönüllü sporcuların ve Ankara’dan hareket eden milli sporcuların, Boğaziçi Köprüsü'nden geçiş yaptığı etkinlikte Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da yer aldı.

Kadın kanserlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl Avrupa'nın birkaç ülkesinde pedal çevrildiği etkinliklerden biri olan “Ride 4 Women” kapsamında profesyonel bisikletçiler, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan'ı geçerek İpsala Sınır Kapısı'ndan ülkemize giriş yapıp daha sonra Çorlu üzerinden İstanbul'la ulaştı.

Avrupa’dan hareket eden grup, Ankara'dan yola çıkarak Bolu, Düzce, Sakarya, güzergahından gelen ikinci bir grupla İstanbul'da buluştu. Pembe renkle ışıklandırılan Boğaziçi Köprüsü'nün iki güzergahından gelen tüm ekipler, bisikletle köprüden geçiş yaparak etkinliği tamamladı.