Hadise, evvelki gün ilçeye bağlı Yalnızçam köyü yolunda alana geldi. Kimliği henüz meçhul bir birey, tarım taşıtının sürücü kapısına iple bağladığı köpeği dakikalarca çekti. Köpeğin can çekiştiği anlar, bir konutun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde süratle giden tarım vasıtasına bağlı olan köpeğin, ipten kurtulmak için çabaladığı görüldü. Görüntüleri izleyen konut sahibi, köpeği takribî 1 km ileride çalıların arasında ölü buldu. Adını söylemeyen birey, köpeğin vasıtaya bağlanarak çekilerek vefatına neden olunmasına tepki gösterdi.

JANDARMA KISA VAKİTTE YAKALADI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, köpeğin tarım vasıtasına iple bağlanarak, çekildiği anların yer aldığı güvenlik kamerası görüntülerinin yayınlanmasının ardından Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı'nca sürücünün kimliği kısa vakitte tespit edildi. Dağlıca köyünde yaşadığı tanımlanan Turan D., nezaretine alındı. Turan D., ilk ifadesinde, evinin önünde dolaşan cadde köpeğini hayvan sığınağına götürmek için tarım taşıtının kasasına bağladığını ve taşıt hareket halindeyken, köpeğin dışarı sıçradığını ileri sürdü. Hayvanı seyir halindeyken, fark etmediği iddiasında bulunan Turan D., telef olduktan sonra gördüğünü, ipin boğazına dolanması neticeyi köpeğin boğulduğunu öne sürdü. Köpeği daha sonra ormanlığa attığını anlatan Turan D.'nin, jandarmadaki operasyonlarının sürdürüldüğü bildirildi.

HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

Ereğli Gönülden Hayvanseverler Derneği Başkanı Belgin Alcan, köpeğin tarım vasıtasına iple bağlanarak, çekilmesiyle alakalı görüntüleri gözyaşlarıyla izledi. Görüntüleri 'vahşet' olarak nitelendirdiklerini kaydolan Alcan, "Bu cins insanlar bu hayvanlara öyle ya da böyle işkence ediyorlar. Siz bir tanesini buldunuz görüntülediniz. Bu insanların bu canlara sürüklettikleri kırım. Bu insanların cezalandırılması için gereken yasalar çıkmalı. Bu hayvanlara bu azabı edenler en ağır biçimde cezalandırılmalı. Bir değil, iki değil. Devamlı bu hayvanlar bu acıları sürüklüyor. Devamlı olarak bu hayvanlara muhtelif biçimlerde acılar yaşatıyorlar, zulmediyorlar. Bu cefa durmadıkça bize durmak yok. Bu yasalar çıkmalı. Reel ve doğru yasalar çıkarılarak bu insanlar cezalandırılmalı. Artık bunlar yaşanmamalı. Hep beraber 'Dur' diyelim." dedi. DHA